29 september 2020

Aangescherpte coronaregels raken Kerk vooralsnog niet

De nieuwe maatregelen tegen het coronavirus die het kabinet maandag bekend maakte, lijken het kerkelijk leven vooralsnog niet te treffen.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten gisteren in een persconferentie onder meer bekend dat de maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten in binnenruimtes is teruggeschroefd naar dertig personen.

Uitzonderingen

Voor onder meer “personen die in gemeenschap met anderen godsdienst of levensovertuiging belijden” wordt volgens rijksoverheid.nl echter een uitzondering gemaakt.

Voor bijeenkomsten in de buitenlucht geldt een maximum van veertig personen. Ook hier zijn uitzonderingen op, zoals voor uitvaarten.

Andere uitzonderingen op de maximale groepsgrootte, voor zowel binnen als buiten, betreffen onder andere onderwijsinstellingen, sportgelegenheden, jeugdverenigingen tot 18 jaar en het openbaar vervoer.

Protocol

Volgens de woordvoerster van de Nederlandse kerkprovincie, Anna Kruse, ligt het niet in de lijn der verwachting dat er veel gaat veranderen voor kerken.

“Wij hebben al een streng protocol Kerkelijk leven op anderhalve meter. Ik verwacht dat dit aan de nieuwe maatregelen voldoet.”

Verspreiding coronavirus tegengaan

De nieuw aangekondigde regels zijn onderdeel van een pakket maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. De regels worden vandaag van kracht en gelden voor een periode van drie weken.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

22 januari 2021
Uitkomsten onderzoek Actie Kerkbalans 2021: kerkgangers missen in coronatijd vooral samen zingen
Actie Kerkbalans presenteert op vrijdag 22 januari de uitkomsten van een onderzoek naar (onder meer) de kerk in coronatijd. Uit dit...
Lees verder
22 januari 2021
Het einde van de spierballenpolitiek?
...
Lees verder
22 januari 2021
R.-K Kerk verstrekt via bisdommen ‘werkgeversverklaring’ voor gebruik tijdens avondklok
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl