23 december 2020

'Alsof ik in een film zat': zanger Dotan had ‘meet & greet’ met de paus

Singer-songwriter Dotan heeft vorig weekend tijdens het kerstconcert in het Vaticaan mogen optreden voor  paus Franciscus. Voorafgaand aan de repetities van de Show do Vaticano had hij een korte ontmoeting met Franciscus. “Het was alsof ik in een film zat.”

Eén keer per jaar gaan de deuren van het Vaticaan open voor de opnames van een kerstconcert dat op kerstavond op de Italiaanse tv zal worden uitgezonden. Dotan is de eerste Nederlandse artiest ooit die is uitgenodigd voor de kerstshow. Grote artiesten als Anastacia, Lionel Richie, Susan Boyle en Bonnie Tyler gingen hem voor.

‘Voor mij als mens is het heel bijzonder’

Het publiek moest dit jaar thuisblijven. Vanwege de coronamaatregelen waren de optredens in een lege zaal.

In het tv-programma Op1 zei Dotan maandagavond dat hij de uitnodiging voor de show anderhalve maand geleden ontving. Hij had het niet verwacht “Als artiest is het een grote eer. Maar voor mij als mens is het heel bijzonder. Ik ben Joods en homoseksueel.”

Oog in oog met de paus

Dotan en zijn team hadden aanvankelijk nog twijfels of dit muzikale feest vanwege de coronacrisis zou kunnen doorgaan. Op 12 december werd het toch werkelijkheid. In de ochtend had de 34-jarige zanger een ontmoeting met de paus. Dotan zei in Op1 hierover: “Het was alsof ik in een film zat.”

De ontmoeting duurde kort. Slechts enkele seconden stond Dotan oog in oog met de paus. “Deze paus heeft zich echt wel uitgesproken voor mijn lhbt-gemeenschap. Ik wilde hem daarvoor bedanken en heb dat ook gedaan”, aldus de zanger.

Of die boodschap door het mondkapje heen was doorgekomen, wist de zanger niet. Maar, zei hij, de paus lachte heel vriendelijk.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

15 januari 2021
Enorme geografische variatie in euthanasiegevallen
Uit onderzoek blijkt dat het percentage sterfgevallen door euthanasie per gemeente erg verschilt. De arts en het aanbod van een alternatief...
Lees verder
15 januari 2021
Week van Gebed voor Eenheid van start op zondag 17 januari, thema: #blijfinmijnliefde
#blijfinmijn­liefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tij­dens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen....
Lees verder
15 januari 2021
Bisschop Hendriks blij met opheldering over ‘Vrouwe’: ‘Dat was wel nodig’
‘Verschil van inzicht’ Hendriks wijst erop dat de richtlijnen voor erkenning van verschijningen “een belangrijke verantwoordelijkheid...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl