9 november 2020

Amerikaanse bisschoppen feliciteren Biden met overwinning

Verdeeldheid

De bisschoppen leggen deze nadruk op eenheid, omdat ook binnen het katholieke kamp aanhangers van beide presidentskandidaten tegenover elkaar staan.

Aan de ene kant ziet bijvoorbeeld voorzitter van de Amerikaanse vereniging van katholieke priesters, Bob Bonnet, Joe Biden als een “persoon die naar de verschillende groepen in het land zal kijken die elkaar momenteel in de haren vliegen en ons weer bij elkaar zal brengen”.

‘One-issue voters’

Ook onder katholieken bevonden zich vele zogenaamde one-issue voters, mensen die een van beide kandidaten steunden vanwege één bepaald standpunt. Zo steunden veel katholieken met een immigratie-achtergrond Biden omdat zij het oneens waren met Trumps omstreden immigratiebeleid.

Andere katholieken prezen Trump juist om zijn optreden voor religieuze vrijheid en zijn pro-life standpunt. De katholieken die hier de nadruk op leggen, vrezen nu een toename van het aantal abortussen en meer druk op moeders met een gehandicapt ongeboren kind.

‘Democratie vraagt deugdzaamheid van ons’

De bisschoppen roepen op tot verzoening: “Democratie vraagt van ons om onszelf deugdzaam en beheerst te gedragen. Het vraagt dat we de vrijheid van meningsuiting respecteren en dat we elkaar met naastenliefde en beleefdheid behandelen, zelfs als we zeer verschillende standpunten aanhangen op het gebied van wetgeving en openbaar bestuur.”

Ze vragen Maria om haar voorspraak voor het verdeelde land. “Moge zij ons helpen om samen de prachtige visie van onze missionarissen en stichters van Amerika te vervullen – één natie onder God, waar de heiligheid van ieder menselijk leven wordt verdedigd en de vrijheid van geweten en geloof wordt gewaarborgd.”

Bronnen: Catholic News Service, Crux

Ga naar originele artikel

Lees verder:

2 december 2020
'Ongeziene crisis': Wit-Russische bisschoppen veroordelen geweld, roepen op tot dialoog
De Wit-Russische bisschoppen waarschuwen dat de crisis in hun land zich verdiept. De protesten en stakingen tegen overheidsgeweld,...
Lees verder
2 december 2020
Prof. dr. Paul van Geest houdt digitale Pius-lezing over de rol van de kerk in de coronacrisis
Prof. dr. Paul van Geest (foto) houdt vrijdag 4 december om 15.30 uur de jaarlijkse Pius-lezing. Als nieuw lid van de Pauselijke Academie...
Lees verder
2 december 2020
Noorwegen: arme kerk in een rijk land
Noorwegen: arme kerk in een rijk land | Kerk in Nood Cookies Om uw bezoek aan onze website en onze advertenties zo relevant en gebruikersvriendelijk...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl