25 november 2020

Amerikaanse bisschoppen: ‘Gebruik coronavaccins is moreel acceptabel’

“Noch het Pfizer- noch het Moderna-vaccin maakt gebruik van cellijnen die hun oorsprong vonden in foetaal weefsel uit het lichaam van een geaborteerde baby, op welk niveau dan ook van ontwerp, ontwikkeling of productie”, aldus de twee prelaten nu.

Wel een indirecte connectie

“Ze zijn echter niet volledig vrij van enige connectie met abortus, aangezien zowel Pfizer als Moderna gebruik hebben gemaakt van een besmette cellijn voor een van de laboratoriumtests van hun producten.”

Deze connectie met abortus is echter zeer indirect, zo vervolgen de bisschoppen. “Sommigen beweren dat als een vaccin op enigerlei wijze is verbonden met besmette cellijnen, het immoreel is om ermee te worden gevaccineerd. Dat is echter een onnauwkeurige weergave van de katholieke morele leer.”

Morele verantwoordelijkheid

Bisschop Rhoades en aartsbisschop Naumann verwijzen naar diverse Vaticaanse documenten over de kwestie, die het gebruik van foetusweefsel weliswaar immoreel noemen, maar tegelijkertijd onderscheid maken in de morele verantwoordelijkheid van enerzijds de maker van het vaccin, en anderzijds de ontvanger ervan.

“Al deze Vaticaanse documenten maken duidelijk dat het op het niveau van de ontvanger moreel toegestaan ​​is om vaccinatie te accepteren als er geen alternatieven zijn en er een ernstig gezondheidsrisico bestaat.”

Ga naar originele artikel

Lees verder:

22 januari 2021
Uitkomsten onderzoek Actie Kerkbalans 2021: kerkgangers missen in coronatijd vooral samen zingen
Actie Kerkbalans presenteert op vrijdag 22 januari de uitkomsten van een onderzoek naar (onder meer) de kerk in coronatijd. Uit dit...
Lees verder
22 januari 2021
Het einde van de spierballenpolitiek?
...
Lees verder
22 januari 2021
R.-K Kerk verstrekt via bisdommen ‘werkgeversverklaring’ voor gebruik tijdens avondklok
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl