2 december 2020

Beieren plaatst Sinterklaas in lockdown

De contactbeperkingen die zijn opgelegd om de coronapandemie in te dammen, gelden ook voor Sint Nicolaas, zo waarschuwt de minister van Volksgezondheid van de Duitse deelstaat Beieren, Melanie Huml.

Huml zei dat alle mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen, door zich af te vragen of de traditionele Sinterklaasbezoeken dit jaar absoluut noodzakelijk zijn.

‘Virus in de zak’

“We kunnen Sinterklaas niet van huis tot huis of van kleuterschool naar kleuterschool laten gaan met niet alleen cadeautjes, maar misschien ook met het virus in zijn zak”, zei ze.

Hoe mooi deze traditie ook is, dit jaar is maximale voorzichtigheid geboden, aldus de minister van Volksgezondheid.

Oplettendheid

In Duitsland zijn het vaak vaders of studenten die zich als Sinterklaas verkleden en zo gezinnen of kleuterscholen bezoeken. De Beierse minister van Gezinszaken, Carolina Trautner, raadde onderwijzers aan om dit jaar zelf de rol van Sinterklaas op zich te nemen. Zo zou er toch Sinterklaas gevierd kunnen worden op kleuterscholen, bij voorkeur buiten.

“Sint Nicolaas staat voor zorgzaamheid en oplettendheid”, zei Huml. “Juist nu tijdens de coronapandemie is het belangrijker dan ooit dat we deze waarden naleven.”

Ga naar originele artikel

Lees verder:

27 januari 2021
Vicaris Vincent Goulmy benoemd tot directeur Missio Nederland
Vicaris Vincent Goulmy is benoemd tot Nationaal directeur van Missio/Pauselijke Missiewerken in Nederland. Goulmy volgt in deze...
Lees verder
27 januari 2021
Waardige uitvaart voor dakloze Italiaanse ex-profvoetballer
De pauselijke aalmoezenier kardinaal Konrad Krajewski hield afgelopen maandag een uitvaartsmis voor een 64-jarige dakloze man. Ooit...
Lees verder
27 januari 2021
'Mystici leren ons dat God doorgaans veel dichterbij is dan wij zelf denken'
Alle mystici zijn het er volgens hem over eens dat het goed is om regelmatig naar binnen te keren en stil te worden. “Want”, zo...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl