28 september 2020

Belgische bisschoppen evalueren coronabeleid met enquête

De Belgische bisschoppen willen antwoord kunnen geven op de vraag waar de Kerk en de katholieken actief waren tijdens de coronacrisis. Ook willen ze toekomstig beleid afstemmen op de uitkomsten van de vragenlijst.

De bisschoppen vermoeden dat er “heel wat is gebeurd, geïnspireerd door het Evangelie. En dat binnen en buiten de kerkelijke structuren, individueel, in kleinere of grotere groep, in parochies en elders en niet het minst in de christelijke instellingen en organisaties in ons land, waaronder de vele ziekenhuizen, de woonzorgcentra en het onderwijs,” melden zij op Kerknet.be.

Evaluatie

De bisschop van Gent, Lode Van Hecke, en de bisschop van Luik, Jean-Pierre Deville, initiatiefnemers van deze enquête vertellen: “Met deze bevraging willen we vooral peilen welke vormen van engagement positief uitvielen en voor herhaling vatbaar zijn, naar waar we beter geen energie meer in steken en naar wat vanuit het Evangelie gedaan had kunnen worden, maar niet is gebeurd en waarom niet.”

Richting voor beleid

Op Kerknet vertellen zij verder: “We vragen ook met welke Kerk men naar buiten wil treden. En nog fundamenteler stellen we de vraag waarop onze christelijke hoop wezenlijk steunt. Bovendien kan worden aangegeven wat we best prioritair aan politici voorleggen bij een nieuwe golf in deze pandemie. We hopen in ieder geval dat velen deze bevraging zullen invullen. De resultaten zullen hopelijk mee richting kunnen geven aan de toekomstige beleidskeuzes van onszelf en onze collega-bisschoppen.”

De vragenlijst is tot 31 oktober online in te vullen op de websites van Kerknet (Nederlandstalig) en Cathobel (Franstalig) en wordt via diverse andere kanalen verder verspreid.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

26 oktober 2020
Paus benoemt 13 nieuwe kardinalen
Paus Franciscus creëert volgende maand 13 nieuwe kardinalen. Hij maakte hun namen bekend tijdens zijn zondagse Angelustoespraak. Negen...
Lees verder
26 oktober 2020
Vacature: beleidsmedewerker jurist ad extra SRKK/secretaris CIO
Het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland (SRKK) voert het secretariaat ten behoeve van de Nederlandse...
Lees verder
26 oktober 2020
Ontvoering en moord op geestelijken in Brazilië
Priester Adriano da Silva Barros (36) verliet op 13 oktober vroeg in de ochtend zijn parochie in de stad Simonésia, in de staat Minas...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl