3 november 2020

Benedictus XVI weigert erfenis broer

De 93-jarige emeritus-paus “heeft geen behoefte meer om materiële zaken te verzamelen”. De nalatenschap van de in juli overleden Georg Ratzinger valt nu toe aan de Heilige Stoel.

“Aangezien de emeritus-paus zijn broers erfenis afziet, gaat de nalatenschap van Georg Ratzinger naar de Heilige Stoel”, liet de deken van de St. Johannkerk in Regensburg weten aan de Duitse krant Bild am Sonntag. Dat stond zo vermeld in het postscriptum van Ratzingers testament.

Het huis in Regensburg waar Georg Ratzinger tot zijn dood woonde, was eigendom van de kerk. De erfenis van de kerkmusicus bestaat vooral uit composities, bladmuziek van de Regensburg Domspatzen, boeken en familiefoto’s.

Herinneringen

Bild am Sonntag haalt een vertrouweling van de emeritus-paus aan, die zou hebben gezegd dat Benedictus “zeker wel een of twee herinneringen zal ontvangen.” De herinneringen aan zijn broer draagt hij echter “mee in zijn hart”. De 93-jarige emeritus-paus heeft daarom “geen behoefte meer om materiële zaken te verzamelen”.

Georg Ratzinger was een vermaard kerkmusicus. De oudere broer van Benedictus XVI leidde van 1964 tot 1994 de Domspatzen, het kathedrale koor van Regensburg. In die plaats overleed hij op 1 juli ook op 96-jarige leeftijd.

Hechte band

Kort daarvoor had hij nog bezoek ontvangen van zijn 93-jarige broer Joseph, emeritus-paus Benedictus XVI. De broers hadden een hechte band. Na de Tweede Wereldoorlog gingen ze samen naar het seminarie en ze werden in 1951 samen priester gewijd voor het aartsbisdom München en Freising.

Toen Joseph Ratzinger in 2005 tot paus werd gekozen, kwamen hun plannen om gezamenlijk van hun emeritaat te genieten op losse schroeven te staan. Hun band werd er niet minder om; Georg bezocht zijn broer ook tijdens diens pontificaat regelmatig. Naar verluidt belden de twee bijna dagelijks via een geheim nummer dat enkel de paus kende.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

3 augustus 2021
Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’
Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem...
Lees verder
3 augustus 2021
Libanon, een jaar na de grote explosie
Aan de vooravond van de herdenkingen van de eerste verjaardag van de ontploffing in de haven van Beiroet, die op 4 augustus 2020 om...
Lees verder
3 augustus 2021
Kardinaal Nicaragua: ‘Wij zijn klaar voor vergeldingsacties van de regering’
Kardinaal Leopoldo Brenes zegt dat de katholieke Kerk in Nicaragua klaar is om de vervolging door de regering van zijn land het hoofd...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl