3 november 2020

Benedictus XVI weigert erfenis broer

De 93-jarige emeritus-paus “heeft geen behoefte meer om materiële zaken te verzamelen”. De nalatenschap van de in juli overleden Georg Ratzinger valt nu toe aan de Heilige Stoel.

“Aangezien de emeritus-paus zijn broers erfenis afziet, gaat de nalatenschap van Georg Ratzinger naar de Heilige Stoel”, liet de deken van de St. Johannkerk in Regensburg weten aan de Duitse krant Bild am Sonntag. Dat stond zo vermeld in het postscriptum van Ratzingers testament.

Het huis in Regensburg waar Georg Ratzinger tot zijn dood woonde, was eigendom van de kerk. De erfenis van de kerkmusicus bestaat vooral uit composities, bladmuziek van de Regensburg Domspatzen, boeken en familiefoto’s.

Herinneringen

Bild am Sonntag haalt een vertrouweling van de emeritus-paus aan, die zou hebben gezegd dat Benedictus “zeker wel een of twee herinneringen zal ontvangen.” De herinneringen aan zijn broer draagt hij echter “mee in zijn hart”. De 93-jarige emeritus-paus heeft daarom “geen behoefte meer om materiële zaken te verzamelen”.

Georg Ratzinger was een vermaard kerkmusicus. De oudere broer van Benedictus XVI leidde van 1964 tot 1994 de Domspatzen, het kathedrale koor van Regensburg. In die plaats overleed hij op 1 juli ook op 96-jarige leeftijd.

Hechte band

Kort daarvoor had hij nog bezoek ontvangen van zijn 93-jarige broer Joseph, emeritus-paus Benedictus XVI. De broers hadden een hechte band. Na de Tweede Wereldoorlog gingen ze samen naar het seminarie en ze werden in 1951 samen priester gewijd voor het aartsbisdom München en Freising.

Toen Joseph Ratzinger in 2005 tot paus werd gekozen, kwamen hun plannen om gezamenlijk van hun emeritaat te genieten op losse schroeven te staan. Hun band werd er niet minder om; Georg bezocht zijn broer ook tijdens diens pontificaat regelmatig. Naar verluidt belden de twee bijna dagelijks via een geheim nummer dat enkel de paus kende.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 december 2020
Giving Tuesday: voor een presentje aan mensen die het nodig hebben
Vandaag trapt Sant’Egidio haar voorbereiding op het kerstfeest af met de inzamelactie ‘Giving Tuesday’. Op deze ‘internationale...
Lees verder
1 december 2020
Vaticaan: 'Niets veranderd' aan eerder oordeel over Vrouwe van Alle Volkeren
De Congregatie voor de Geloofsleer laat aan KN weten dat de bepaling over de Vrouwe van Alle Volkeren uit 1974 nog steeds geldt. De...
Lees verder
1 december 2020
Franse regering krijgt tik op vingers om beperken aantal kerkgangers
Zijn parochie liet, met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, al meer mensen toe in de maar liefst negen Missen die in het weekend...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl