6 november 2020

Bijzondere priesterwijding Haarlem-Amsterdam - Katholiek Nieuwsblad

Bert Glorie werd zaterdag priester gewijd door bisschop Jan Hendriks van Haarlem-Amsterdam. Bijzonder: Glorie is al sinds zijn geboorte blind.

Geen volle Sint-Bavokathedraal in Haarlem vanwege de coronamaatregelen, maar 2000 mensen volgden de wijdingsmis via het YouTube-kanaal Kathedraal TV. Het is een teken van de grote betrokkenheid van onder andere de parochianen uit Obdam, waar Glorie inmiddels al 5 jaar als pastoraal medewerker heeft gewerkt.

Aanvankelijke aarzeling

Het verhaal van Glories priesterroeping begint tientallen jaren geleden. Hij studeerde theologie en werkte als pastoraal medewerker.

De bisschop aarzelde met wijden, hij “wilde eerst zien hoe het in de pastorale praktijk zou kunnen gaan”, zei Hendriks in zijn preek. Maar Glories parochianen lieten het hier niet bij zitten: zij drongen er bij de bisschop op aan dat hij gewijd zou worden, vertelt de kersverse priester.

Missaal in Braille

Glorie werkt veel via de computer en printte zijn Missaal met een Brailleprinter. Het bleek “heel goed te gaan”, zei mgr. Hendriks, “met hulp van goede mensen”.

Nu kon de wijding dan toch plaatsvinden. “Het was een heel mooie plechtigheid,” blikt Glorie terug. “Helaas door de corona-uitbraak wel anders dan voorgesteld, alleen in plaats van met de andere kandidaten van het bisdom, maar toch heel indrukwekkend!”

Ga naar originele artikel

Lees verder:

30 juli 2021
Terugblik coronajaar 2020: Hoe hebben de parochies in coronatijd gereageerd?
Deze zomer publiceert rkkerk.nl een serie artikelen die eerder zijn gepubliceerd in de Pius Almanak voor 2021. De artikelen schetsen...
Lees verder
30 juli 2021
Ex-kardinaal McCarrick strafrechtelijk vervolgd - Katholiek Nieuwsblad
Voormalig kardinaal Theodore McCarrick (91) moet voor de strafrechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd een zestienjarige jongen...
Lees verder
30 juli 2021
Paus: ‘Betrek boerenfamilies bij voedselbeleid'
Regeringen zouden kleine boeren en boerenfamilies moeten betrekken bij hun beleid dat gericht is op voldoende voedsel voor alle mensen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl