12 oktober 2020

Bisdom Breda biedt 'luisterend oor' aan wie zijn hart wil luchten

Het gezinspastoraat van het bisdom Breda is gestart met een nieuw initiatief. Het ‘luisterend oor’ is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan iemand om het hart bij te luchten en eventueel samen mee te bidden.

“’Gedeelde smart is halve smart'”, schrijft het Sint-Franciscuscentrum van het bisdom op zijn website, “en dat is wat we graag willen aanbieden. Via de website kun je contact leggen met een vrijwilliger die gelovig is en gewoon naar je wil luisteren en wellicht min of meer in dezelfde situatie zit of gezeten heeft.”

‘Voor iedereen die iemand nodig heeft’

“We kwamen op het idee toen ​iemand met een gebroken gezinssituatie contact met ons zocht, dat was de aanleiding”, zegt Brechje Loenen van het gezinspastoraat van het bisdom Breda.

“Dit initiatief is er echter niet alleen voor mensen met een moeizaam huwelijk of die gescheiden zijn, maar voor iedereen die om wat voor reden dan ook iemand nodig heeft; iemand die een tijdje meeloopt.

Het kan bijvoorbeeld ook om een gezin gaan dat overbelast raakt en gewoon een paar helpende handen en een luisterend oor nodig heeft, of een eenzame oudere, of iemand die net zijn baan is kwijtgeraakt.”

Begrip voor wat iemand doormaakt

Loenen vormt samen met kapelaan Jochem van Velthoven de leiding van het gezinspastoraat. Psychologe Anna Plakas ondersteunt hen hierbij vanuit haar expertise en haar ervaring bij het Leger des Heils, waar ze werkt in een team dat gezinnen in complexe situaties ondersteunt.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

23 oktober 2020
Brandstichting kerken Chili: “Ik huiver bij de herinnering”
De sintels zijn nog steeds aan het smeulen en je kunt de rook van het branden ruiken in de centraal gelegen kerk van de Tenhemelopneming...
Lees verder
22 oktober 2020
Wat heeft de paus gezegd over het geregistreerd partnerschap?
De documentaire Francesco, over het leven en werk van paus Franciscus, is breed uitgemeten door media over de hele wereld. De paus...
Lees verder
22 oktober 2020
Bij vredesontmoeting spreekt iedereen over Fratelli Tutti
...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl