5 november 2020

Bisschoppen wijzen op privacyregels bij streamen Missen

De Nederlandse bisschoppen kondigen geen strengere coronamaatregelen af na de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag. Wel vragen zij de aandacht voor de privacywetgeving die ook geldt voor gestreamde vieringen.

“De persconferentie die het kabinet op dinsdag 3 november heeft gehouden over de maatregelen in verband met Covid-19, geeft geen aanleiding tot wijzigingen voor de R.-K. Kerk. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht”, meldt de website van de kerkprovincie.

Hoop voor Kerstmis

“De kerk is geen bron van besmetting en mag dat ook niet zijn,” vinden de bisschoppen. Zij delen dan ook de zorg van de overheid en handhaven het ‘coronaprotocol’ Kerkelijk leven op anderhalve meter.

Wel spreken zij de hoop uit dat in december, voor Kerstmis, versoepelingen kunnen worden afgekondigd. Alles hangt af van de cijfers over de pandemie.

Streamen

De bisschoppen wijzen op de mogelijkheid om thuis met de eigen parochie verbonden te blijven en waar mogelijk een live gestreamde Mis mee te vieren.

Daarbij vragen ze wel aandacht voor de AVG, de privacywetgeving die ook geldt voor deze uitzendingen via internet.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

2 december 2020
'Ongeziene crisis': Wit-Russische bisschoppen veroordelen geweld, roepen op tot dialoog
De Wit-Russische bisschoppen waarschuwen dat de crisis in hun land zich verdiept. De protesten en stakingen tegen overheidsgeweld,...
Lees verder
2 december 2020
Prof. dr. Paul van Geest houdt digitale Pius-lezing over de rol van de kerk in de coronacrisis
Prof. dr. Paul van Geest (foto) houdt vrijdag 4 december om 15.30 uur de jaarlijkse Pius-lezing. Als nieuw lid van de Pauselijke Academie...
Lees verder
2 december 2020
Noorwegen: arme kerk in een rijk land
Noorwegen: arme kerk in een rijk land | Kerk in Nood Cookies Om uw bezoek aan onze website en onze advertenties zo relevant en gebruikersvriendelijk...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl