5 november 2020

Bisschoppen wijzen op privacyregels bij streamen Missen

De Nederlandse bisschoppen kondigen geen strengere coronamaatregelen af na de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag. Wel vragen zij de aandacht voor de privacywetgeving die ook geldt voor gestreamde vieringen.

“De persconferentie die het kabinet op dinsdag 3 november heeft gehouden over de maatregelen in verband met Covid-19, geeft geen aanleiding tot wijzigingen voor de R.-K. Kerk. De bestaande maatregelen blijven onverminderd van kracht”, meldt de website van de kerkprovincie.

Hoop voor Kerstmis

“De kerk is geen bron van besmetting en mag dat ook niet zijn,” vinden de bisschoppen. Zij delen dan ook de zorg van de overheid en handhaven het ‘coronaprotocol’ Kerkelijk leven op anderhalve meter.

Wel spreken zij de hoop uit dat in december, voor Kerstmis, versoepelingen kunnen worden afgekondigd. Alles hangt af van de cijfers over de pandemie.

Streamen

De bisschoppen wijzen op de mogelijkheid om thuis met de eigen parochie verbonden te blijven en waar mogelijk een live gestreamde Mis mee te vieren.

Daarbij vragen ze wel aandacht voor de AVG, de privacywetgeving die ook geldt voor deze uitzendingen via internet.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

30 juli 2021
Terugblik coronajaar 2020: Hoe hebben de parochies in coronatijd gereageerd?
Deze zomer publiceert rkkerk.nl een serie artikelen die eerder zijn gepubliceerd in de Pius Almanak voor 2021. De artikelen schetsen...
Lees verder
30 juli 2021
Ex-kardinaal McCarrick strafrechtelijk vervolgd - Katholiek Nieuwsblad
Voormalig kardinaal Theodore McCarrick (91) moet voor de strafrechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd een zestienjarige jongen...
Lees verder
30 juli 2021
Paus: ‘Betrek boerenfamilies bij voedselbeleid'
Regeringen zouden kleine boeren en boerenfamilies moeten betrekken bij hun beleid dat gericht is op voldoende voedsel voor alle mensen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl