3 december 2020

Diocesane Wereldjongerendagen voortaan op Hoogfeest van Christus Koning

Bron: rkkerk.nl

De jaarlijkse viering van de Wereldjongerendagen (WJD) in de bisdommen wordt vanaf volgend jaar niet meer gevierd op Palmzondag, maar op het Hoogfeest van Christus Koning. Dat heeft paus Franciscus zondag 22 november bekend gemaakt.

Bij de eucharistieviering van Christus Koning op zondag 22 november waren jongeren aanwezig uit Panama en Portugal om de symbolen van de WJD over te dragen. Die bestaan uit het WJD-kruis en de icoon van Onze Lieve Vrouw, Heil van het Romeinse volk. De eerstvolgende internationale viering van de WJD vindt in 2023 plaats in Lissabon.

“Nu wij ons voorbereiden op de komende intercontinentale editie van WJD, zou ik ook graag de viering ervan in de plaatselijke kerken willen vernieuwen”, aldus paus Franciscus. “Vijfendertig jaar na de oprichting van de WJD heb ik, na verschillende meningen te hebben gehoord en na raadpleging van het Dicasterie voor de leken, het gezin en het leven, besloten om begin volgend jaar de diocesane viering van WJD te verplaatsen van Palmzondag naar de zondag van Christus Koning.”

De paus voegde daar aan toe: “Het middelpunt van de viering blijft het mysterie van Jezus Christus, de Verlosser van de mens, zoals de heilige Johannes Paulus II, de initiatiefnemer en beschermheer van WJD, altijd heeft benadrukt.”

Het thema van de WJD 2023 is ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1, 39).

Het Hoogfeest van Christus Koning wordt gevierd op de laatste zondag voor de Advent en vormt de afsluiting van het kerkelijk jaar.

 

Bericht via www.katholiekleven.nl, foto door: Servizio Fotografico Vaticano.

 

 
Tags:

Ga naar originele artikel

Lees verder:

22 januari 2021
Uitkomsten onderzoek Actie Kerkbalans 2021: kerkgangers missen in coronatijd vooral samen zingen
Actie Kerkbalans presenteert op vrijdag 22 januari de uitkomsten van een onderzoek naar (onder meer) de kerk in coronatijd. Uit dit...
Lees verder
22 januari 2021
Het einde van de spierballenpolitiek?
...
Lees verder
22 januari 2021
R.-K Kerk verstrekt via bisdommen ‘werkgeversverklaring’ voor gebruik tijdens avondklok
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl