31 mei 2018

Dit is de Heiligdomsvaart Maastricht 2018Dit is de Heiligdomsvaart Maastricht 2018

Op zondag 27 mei wordt de 55e Heiligdomsvaart in Maastricht gehouden. Honderden pelgrims nemen ’s ochtends deel aan de eucharistieviering in de Sint-Servaasbasiliek. ’s Middags trekt de ommegang door de stad. Langs de route staan duizenden mensen.

Het is Drievuldigheidszondag. Kardinaal Eijk preekt in de eucharistieviering: “God is in zichzelf een gemeenschap van drie personen, die elkaar liefhebben. Die zich totaal aan elkaar wegschenken.”

In deze video vertelt Mgr. De Jong, hulpbisschop van Roermond, heel praktisch wat dat betekent: “Mensen die naar de Heiligdomsvaart komen, mogen ervaren dat God kracht en liefde wil geven om hen opnieuw te laten beginnen. In hun relatie met elkaar en hun relatie met God. We hopen dat mensen hier de liefde van God opnieuw mogen ervaren.”

’s Middags trekt de ommegang door de stad. De vele toeschouwers zien hoe de stoet bijbelverhalen uitbeeldt en ook het thema van de Heiligdomsvaart: Doe goed en zie niet om.

Bekijk de video, waarin deelnemers en mensen langs de route vertellen waarom deze oude traditie zo actueel en relevant is. “Het is niet een middeleeuws theater of een soort openluchtmuseum over de katholieke cultuur van vroeger,” benadrukt op zijn beurt Mgr. De Jong. “Maar laat zien hoe we in deze tijd gestalte willen geven aan katholiek geloof.”

Op zondag 3 juni trekt de tweede ommegang door Maastricht, ter afsluiting van de Heiligdomsvaart 2018. De eerstvolgende Heiligdomsvaart vindt plaats over zeven jaar, in 2025.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

30 juli 2021
Terugblik coronajaar 2020: Hoe hebben de parochies in coronatijd gereageerd?
Deze zomer publiceert rkkerk.nl een serie artikelen die eerder zijn gepubliceerd in de Pius Almanak voor 2021. De artikelen schetsen...
Lees verder
30 juli 2021
Ex-kardinaal McCarrick strafrechtelijk vervolgd - Katholiek Nieuwsblad
Voormalig kardinaal Theodore McCarrick (91) moet voor de strafrechter verschijnen. Hij wordt ervan beschuldigd een zestienjarige jongen...
Lees verder
30 juli 2021
Paus: ‘Betrek boerenfamilies bij voedselbeleid'
Regeringen zouden kleine boeren en boerenfamilies moeten betrekken bij hun beleid dat gericht is op voldoende voedsel voor alle mensen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl