17 oktober 2018

Dit is de Kloosternacht“De nacht is toch een speciaal moment. In de Bijbel komt vaker voor dat God mensen roept in de nacht. Het is een speciaal soort stilte, een speciale tijd, om in plaats van te slapen wakker te zijn en te luisteren naar God en alles wat Hij kan zeggen.” Koen Strijk neemt deel aan de Kloosternacht die drie kloosters in Oosterhout samen organiseren.

Vanuit de Gemeenschap Chemin Neuf is Koen betrokken bij de organisatie. De Kloosternacht wordt gehouden tijdens de bisschoppensynode in Rome over ‘jongeren, geloof en roeping’. De Kloosternacht, van zaterdag 13 op zondag 14 oktober, duurt van 19.00 uur en tot 7.00 uur.

“Het is een activiteit die ons samenbindt,” vertelt zuster Simone osb over Chemin Neuf, Catharinadal en de Onze Lieve Vrouwe Abdij. “We wonen dicht bij elkaar en wandelen zo met jongeren van het ene klooster naar het andere. In de basis hebben de kloosters dezelfde doelstelling, maar hoe we dat vormgeven is totaal anders.”

De Kloosternacht geeft een indruk van de diversiteit van religieus leven. En dat is voor beide kanten heel erg leuk. Koen: “De zusters zijn altijd blij om de jongeren te ontvangen en met hen in gesprek te gaan. En voor de jongeren is het heel waardevol om contact te hebben met de zusters, te horen hoe zij leven, hoe zij dingen zien en waarom ze dit leven gekozen hebben.”

Het thema van de Kloosternacht 2018 is ‘I have a dream’. “We gaan een beetje dromen,” vertelt Koen, die er open in gaat. Ondertussen vertelt zuster Simone wat haar droom is.

Bekijk de video.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

4 december 2020
Vergeten Willebrands ‘misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de twintigste eeuw’
In eigen land lijkt hij wat vergeten, maar kardinaal Jo Willebrands “was misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de...
Lees verder
4 december 2020
Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: gratis boek, kerstkaart en meer
De website Vierkerstmis.nl is aangevuld met onder meer enkele nieuwe downloads. Zo kunnen bezoekers nu een gratis ontwerp downloaden...
Lees verder
4 december 2020
Stille nacht in Bethlehem: 7.000 mensen zonder werk in toerismesector
Het grote podium naast de boom hoefde dit jaar niet te worden opgebouwd: er zijn tijdens de feestdagen geen muzikale optredens van...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl