20 oktober 2019

Dit is onze missie: Wij bidden“Ik ben heel jong ingetreden. En ik heb er nooit spijt van gehad.” Zuster Maria Confidens leeft in klooster Cenakel in Utrecht. Ze is slotzuster en brengt haar leven door binnen de muren van het klooster. “Jezus zegt: gaat uit over de hele wereld en verkondigt het evangelie. En wij doen dat op deze manier. Wij voelen ons geroepen om dat op deze manier te doen”, vertelt ze.

“Jezus zelf heeft de hele nacht gebeden, lazen we vanochtend in het evangelie. Dus wij bidden ook ’s nachts. Overdag en ’s nachts.” Zuster Maria Confidens vertelt over het gebed van haar en haar medezusters en hoe je vanuit je hart kunt bidden.

Het is misschien wat verrassend voor een zuster die in principe de deur niet uitgaat, maar ook zij voelt zich missionaris: “Vroeger was een missionaris iemand die naar verre landen ging om het evangelie te verkondigen en ontwikkelingswerk te doen. Maar nu zien we dat breder. Iedere christen is geroepen om missionaris te zijn en te leven volgens het evangelie.”

“Christus zegt: ‘Komt, volgt Mij na.’ Dus, zoals we het vandaag zien, zijn wij net zo goed missiezusters door ons leven van gebed voor anderen, voor heel de wereld. Tot aan de uiteinden der wereld, zegt Jezus.”

De congregatie van zuster Maria Confidens is gesticht door de heilige Arnold Janssen (1837-1909), die in zijn tijd een impuls wilde geven aan het missiewerk van de Kerk. Hij startte daarvoor niet alleen twee actieve missiecongregaties, maar ook de congregatie waar de nu 77 jaar oude zuster Maria Confidens zich als 19-jarige bij aansloot: de ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’.

De zusters van het Klooster Cenakel hebben de website kloostercenakel.nl
https://www.kloostercenakel.nl/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

3 augustus 2021
Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’
Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem...
Lees verder
3 augustus 2021
Libanon, een jaar na de grote explosie
Aan de vooravond van de herdenkingen van de eerste verjaardag van de ontploffing in de haven van Beiroet, die op 4 augustus 2020 om...
Lees verder
3 augustus 2021
Kardinaal Nicaragua: ‘Wij zijn klaar voor vergeldingsacties van de regering’
Kardinaal Leopoldo Brenes zegt dat de katholieke Kerk in Nicaragua klaar is om de vervolging door de regering van zijn land het hoofd...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl