20 oktober 2019

Dit is onze missie: Wij bidden“Ik ben heel jong ingetreden. En ik heb er nooit spijt van gehad.” Zuster Maria Confidens leeft in klooster Cenakel in Utrecht. Ze is slotzuster en brengt haar leven door binnen de muren van het klooster. “Jezus zegt: gaat uit over de hele wereld en verkondigt het evangelie. En wij doen dat op deze manier. Wij voelen ons geroepen om dat op deze manier te doen”, vertelt ze.

“Jezus zelf heeft de hele nacht gebeden, lazen we vanochtend in het evangelie. Dus wij bidden ook ’s nachts. Overdag en ’s nachts.” Zuster Maria Confidens vertelt over het gebed van haar en haar medezusters en hoe je vanuit je hart kunt bidden.

Het is misschien wat verrassend voor een zuster die in principe de deur niet uitgaat, maar ook zij voelt zich missionaris: “Vroeger was een missionaris iemand die naar verre landen ging om het evangelie te verkondigen en ontwikkelingswerk te doen. Maar nu zien we dat breder. Iedere christen is geroepen om missionaris te zijn en te leven volgens het evangelie.”

“Christus zegt: ‘Komt, volgt Mij na.’ Dus, zoals we het vandaag zien, zijn wij net zo goed missiezusters door ons leven van gebed voor anderen, voor heel de wereld. Tot aan de uiteinden der wereld, zegt Jezus.”

De congregatie van zuster Maria Confidens is gesticht door de heilige Arnold Janssen (1837-1909), die in zijn tijd een impuls wilde geven aan het missiewerk van de Kerk. Hij startte daarvoor niet alleen twee actieve missiecongregaties, maar ook de congregatie waar de nu 77 jaar oude zuster Maria Confidens zich als 19-jarige bij aansloot: de ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’.

De zusters van het Klooster Cenakel hebben de website kloostercenakel.nl
https://www.kloostercenakel.nl/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

27 november 2020
WJD-kruis overgedragen aan Portugese jongeren
Panamese jongeren hebben het traditionele Wereldjongerendagenkruis aan de Portugese organisatie van de aankomende editie overhandigd....
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse bisschoppen rekenen op beperkte kerstvieringen
Omdat “Kerstmis te belangrijk is om niet te vieren” lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met tips om het feest...
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse R.-K. bisschoppen lanceren speciale website met de oproep: Vier Kerstmis!
Op vrijdag 27 november gaat de website Vierkerstmis.nl online. Op deze website nodigen de Nederlandse R.-K. bisschoppen iedereen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl