27 januari 2021

Dit zijn de 9 katholieken die Biden voordroeg voor zijn ploeg

Een veertigtal pro-lifeorganisaties heeft de Senaat al opgeroepen om Becerra’s nominatie af te wijzen omdat “hij als procureur de wet tegen iedereen heeft gebruikt, van nonnen tot centra voor zwangerschapszorg, om een ​​radicale abortusagenda door te drukken”.

Smokkelaar van kleding en medicijnen voor Russische Joden

De in Canada geboren Jennifer Granholm, voormalig gouverneur van Michigan, bracht een jaar door in Frankrijk om te helpen met het smokkelen van kleding en medicijnen naar Joden in de Sovjet-Unie. Ze studeerde aan Harvard College en ontmoette daar haar latere man, de theologiestudent Daniel Mulhern.

Eerste ‘native American’ minister

Deb Haaland, die de eerste Amerikaanse Indiaan zou zijn die een ministerpost zou krijgen, diende twee termijnen in het Huis van Afgevaardigden voordat ze werd voorgedragen als minister van Binnenlandse Zaken. Ze voedde een dochter op als alleenstaande moeder en begon een salsabedrijf om de rekeningen te betalen. Haaland heeft zichzelf omschreven als “een 35e generatie Amerikaan”.

Diplomaat met Ierse wortels

Denis McDonough, wiens grootouders uit Ierland emigreerden, behaalde een bachelordiploma aan St. John’s College in Collegeville, Minnesota. Later studeerde hij diplomatieke betrekkingen aan Georgetown University en diende als stafchef van Obama tijdens diens tweede termijn.

Meisje op een katholieke jongensschool

Gina Raimondo, de gouverneur van Rhode Island sinds 2015, studeerde af aan de LaSalle Academy in Providence, als een van de eerste meisjes die naar een katholieke school voor alleen jongens mochten gaan.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl