21 december 2020

Drive-in-Nachtmis op Pinkpopterrein afgeblazen - Katholiek Nieuwsblad

Bisschop Harrie Smeets heeft laten weten dat de geplande drive-in-Kerstnachtmis op het evenemententerrein Megaland niet doorgaat. Het zou volgens diverse overheidsinstanties tot een te groot aantal reisbewegingen leiden. De bisschop besloot daarop de viering af te gelasten.

Ruim vijfhonderd auto’s met inzittenden zouden hun weg vinden naar het Megalandterrein in Landgraaf om daar op Kerstavond vanuit de auto de Nachtmis mee te vieren. Op het terrein, dat bekend is vanwege het jaarlijkse festival Pinkpop, zouden de bezoekers middels grote beeldschermen en autoradio de Mis veilig kunnen volgen.

De animo was groot. Binnen drie dagen waren alle beschikbare kaarten vergeven.

Behoefte om samen Kerstmis te vieren

Verschillende overheidsinstanties zagen hier na de harde lockdown toch een te groot risico in en gaven een negatief advies. In overleg met de burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf besloot de bisschop om de drive-in-Nachtmis af te blazen.

Smeets zegt in een verklaring het jammer te vinden nu zo veel mensen te moeten teleurstellen. “Het was hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen spontaan reageerden. Dat geeft aan dat er grote behoefte is om samen Kerstmis te vieren. Ik keek ernaar uit om op deze wijze toch veel mensen nabij te kunnen zijn, maar onder de deze week veranderde omstandigheden is het niet verstandig om dit te doen.”

‘God laat ons niet alleen’

In diezelfde verklaring roept hij iedereen op om ondanks alle afgeblazen publieke Nachtmissen toch stil te staan bij de geboorte van Gods Zoon in de wereld. “Juist nu is het goed dat we ons blijven realiseren dat God ons niet alleen laat, maar onder ons aanwezig wil zijn.”

De bisschop zal op kerstavond twee Nachtmissen opdragen: om 21.30 uur in de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht en om 23.00 uur in de Sint-Martinusbasiliek in Venlo. Beide Missen zullen door lokale tv-omroepen worden uitgezonden.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

27 januari 2021
Vicaris Vincent Goulmy benoemd tot directeur Missio Nederland
Vicaris Vincent Goulmy is benoemd tot Nationaal directeur van Missio/Pauselijke Missiewerken in Nederland. Goulmy volgt in deze...
Lees verder
27 januari 2021
Waardige uitvaart voor dakloze Italiaanse ex-profvoetballer
De pauselijke aalmoezenier kardinaal Konrad Krajewski hield afgelopen maandag een uitvaartsmis voor een 64-jarige dakloze man. Ooit...
Lees verder
27 januari 2021
'Mystici leren ons dat God doorgaans veel dichterbij is dan wij zelf denken'
Alle mystici zijn het er volgens hem over eens dat het goed is om regelmatig naar binnen te keren en stil te worden. “Want”, zo...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl