11 december 2020

Drive-in-Nachtmis op Pinkpopterrein - Katholiek Nieuwsblad

Het bisdom Roermond organiseert op kerstavond een drive-in-Nachtmis op het Pinkpopterrein in Landgraaf om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de nachtmis bij te wonen.

De bisschop van Roermond, Harrie Smeets, zal op kerstavond om 22.00 uur op een podium de Eucharistieviering opdragen. Gelovigen kunnen die vanuit hun auto volgen, waardoor de viering volledig ‘coronaproof’ is.

Plaats voor 500 auto’s

Het bisdom laat weten dat mgr. Smeets graag een alternatief wil bieden aan de vele mensen die dit jaar door de coronamaatregelen niet naar de kerk kunnen op kerstavond. Er mogen immers per viering maar maximaal dertig mensen worden toegelaten.

Op het verharde gedeelte van het Megalandterrein – waar normaal gesproken popfestival Pinkpop plaatsvindt – is ruimte voor vijfhonderd personenauto’s. Zo kan een groot aantal mensen meevieren.

Er gelden wel een aantal voorwaarden: alle bezoekers moeten de hele Mis in hun auto blijven zitten en in elke auto mogen alleen mensen uit één huishouden zitten. Ook mogen de deelnemers geen klachten hebben die kunnen wijzen op een coronabesmetting, of quarantaine-plichtig zijn.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

15 januari 2021
Enorme geografische variatie in euthanasiegevallen
Uit onderzoek blijkt dat het percentage sterfgevallen door euthanasie per gemeente erg verschilt. De arts en het aanbod van een alternatief...
Lees verder
15 januari 2021
Week van Gebed voor Eenheid van start op zondag 17 januari, thema: #blijfinmijnliefde
#blijfinmijn­liefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tij­dens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen....
Lees verder
15 januari 2021
Bisschop Hendriks blij met opheldering over ‘Vrouwe’: ‘Dat was wel nodig’
‘Verschil van inzicht’ Hendriks wijst erop dat de richtlijnen voor erkenning van verschijningen “een belangrijke verantwoordelijkheid...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl