24 november 2020

Dubbele maagdenwijding in Den Bosch

“En jullie willen dat publiekelijk in beeld brengen en religieuzen zijn. Niet in een klooster – dat had ook gekund (…). Nee, religieus leven midden in de samenleving. Maar wel helemaal toebehorend aan de Bruidegom Christus.”

Biddende cellen

De twee vrouwen worden door hun wijding “een soort biddende cellen in het bisdom Den Bosch”, zei De Korte ook. Hij voegde eraan toe dat hij in de kathedraal “twee diepgelovige en diepgelukkige vrouwen” voor zich zag.

“Jullie willen publiekelijk laten horen: Ik wil bruid van Christus zijn, ik wil met Hem leven, ik wil Hem navolgen, juist in die contouren die vandaag op dit feest van Christus Koning in beeld gekomen zijn: dienen, geweldloos zijn, solidair zijn, de werken van barmhartigheid, die kleine tekenen van humaniteit, iedere dag opnieuw zichtbaar maken. En zo ook iets van de zorg, van de liefdevolle zorg van Jezus delen, met hopelijk heel veel mensen.”

Mystiek huwelijk

Het gebruik van maagden die zich volledig aan Christus toewijden en een leven van kuisheid en gebed leiden stamt uit de tijd van de apostelen.

Het gaat om een mystiek huwelijk met Christus. De gewijde maagd stelt zicht ten dienste van zijn Kerk door een leven van gebed, boete en apostolisch werk.

Teken van zuiverheid

De wijding werd verricht volgens een speciale ritus. Bij de plechtigheid kregen beide vrouwen een witte sluier omgehangen als teken van zuiverheid. Ook kregen zij een ring als teken van hun mystieke huwelijk met Christus.

“Probeer een mens te zijn die in woord en daad Hem achterna gaat”, gaf de bisschop beide vrouwen aan het einde van de viering mee. “Christus zichtbaar maken in jullie alledaagse leven, religieus leven midden in de samenleving.”

De Mis met maagdenwijding is terug te zien op het YouTube-kanaal van de Sint-Jan:

Ga naar originele artikel

Lees verder:

19 januari 2021
Het Heilig Jaar van Santiago de Compostella duurt een jaar langer
Het jubileumjaar van Santiago de Compostella in Spanje is vanwege de coronamaatregelen een jaar verlengd. Het duurt nu van 2021 tot...
Lees verder
19 januari 2021
Congolese bisschop: Doorbreek de ‘keten van bloedbaden'
Een Congolese bisschop heeft aangedrongen op internationale actie om de moordpartijen in zijn bisdom te stoppen. Hij beschuldigt de...
Lees verder
19 januari 2021
Paus bidt voor slachtoffers aardbeving Sulawesi
Paus Franciscus stuurde vrijdag een telegram met zijn condoleances aan Indonesië, nadat een sterke aardbeving het eiland Sulawesi...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl