25 november 2020

Duitse Kerk gaat misbruikslachtoffers fors hogere schadevergoeding betalen

De katholieke kerk in Duitsland wil toekomstige schadevergoedingen aan slachtoffers van misbruik drastisch verhogen, mogelijk tot wel tien keer zoveel als eerder betaalde bedragen.

De uitgekeerde bedragen zullen in overeenstemming zijn met gangbare vergoedingen in civielrechtelijke zaken en kunnen oplopen tot € 50.000, aldus de Duitse bisschoppenconferentie. Slachtoffers ontvingen tot dusver gemiddeld € 5.000 van de Duitse katholieke Kerk.

Nieuwe regels per 1 januari

Slachtoffers zullen bovendien de kosten van therapie en begeleiding kunnen terugvorderen, zei de bisschoppenconferentie na overleg van lokale Duitse bisschoppen in de zogeheten permanente raad. Deze raad heeft dinsdag overeenstemming bereikt over een nieuwe regeling voor betalingen aan slachtoffers van misbruik, die op 1 januari 2021 van kracht wordt.

De veranderingen zijn een reactie op de bevindingen van een onderzoek uit 2018 naar seksueel misbruik van minderjarigen gepleegd door katholieke geestelijken in Duitsland. Dit voorjaar werden de katholieke bisschoppen het eens over de uitgangspunten van het compensatiesysteem en naderhand verduidelijkten ze de details.

Ongeveer 2.400 claims

De nieuwe verordening vervangt een procedure die sinds 2011 van toepassing is om het leed van slachtoffers te erkennen. Sindsdien zijn ongeveer 2.400 claims verwerkt, aldus de bisschoppenconferentie.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

21 januari 2021
Franciscus feliciteert Spezia met overwinning tegen Roma
“Gefeliciteerd en ga door!” zei de paus allerhartelijks toen hij afgelopen woensdag de voetballers van de Noord-Italiaanse voetbalclub...
Lees verder
21 januari 2021
Duitse kerkgangers moeten medische mondmaskers gaan dragen
Mensen die religieuze diensten bijwonen in Duitsland zullen voortaan ofwel chirurgische maskers ofwel zogenaamde FFP2-maskers moeten...
Lees verder
21 januari 2021
Katholieke priester in Nigeria dood aangetroffen na ontvoering
Het ernstig toegetakelde lichaam van een Nigeriaanse priester is een dag na zijn ontvoering gevonden. Zijn lichaam was aan een boom...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl