21 januari 2021

Duitse kerkgangers moeten medische mondmaskers gaan dragen

Mensen die religieuze diensten bijwonen in Duitsland zullen voortaan ofwel chirurgische maskers ofwel zogenaamde FFP2-maskers moeten dragen. Dit is het gevolg van de strengere coronamaatregelen die dinsdag zijn uitgevaardigd door de federale en regionale overheden.

Stoffen gezichtsmaskers zijn niet langer voldoende, omdat ze onvoldoende bescherming bieden tegen infectie. Daarom schrijft de Duitse overheid voortaan de betere medische mondkapjes voor in onder meer bussen, treinen, winkels en dus ook kerken. De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een aanscherping van de lockdown-regels en een verlenging van de maatregelen tot in ieder geval 14 februari.

Overtredingen door evangelische kerken

Bovendien moeten geplande religieuze bijeenkomsten van meer dan 10 deelnemers minstens twee werkdagen van tevoren worden geregistreerd bij de lokale overheid, tenzij er al algemene afspraken zijn gemaakt met de autoriteiten.

Die passage in de overeenkomst was in het bijzonder gericht op evangelische kerken waar de hygiëneregels de afgelopen weken in sommige gevallen waren overtreden. In sommige steden moest de politie ingrijpen bij religieuze bijeenkomsten met zo’n 150 mensen die geen maskers droegen of afstand hielden van elkaar.

Bestaande eisen blijven bestaan

De katholieke bisdommen en protestantse regionale kerken hebben al concrete afspraken gemaakt over erediensten met de regionale overheden en lokale gezondheidsdistricten.

De bestaande eisen dat mensen een minimale afstand van anderhalve meter van elkaar in acht nemen en zich onthouden van samenzang, blijven bestaan.

Kerkdiensten blijven mogelijk

De katholieke Duitse bisschoppenconferentie juichte toe dat fysieke kerkdiensten ook onder de aangescherpte regels mogelijk blijven. “Voor ons is het vanzelfsprekend dat hygiëne- en veiligheidsconcepten worden nageleefd”, aldus een woordvoerder van de bisschoppenconferentie.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl