19 oktober 2020

Franse bisschoppen ‘geschokt’ door ‘walgelijke’ onthoofding leraar

De Franse bisschoppen zijn “diep bedroefd” door de moord op leraar Samuel Paty. Ze bidden voor hem en zijn familie, en wijzen op de “urgentie” van broederschap.

Dat laat de Franse bisschoppenconferentie weten in een korte verklaring.

Daarnaast kwam er een verklaring van de bisschop en hulpbisschop van Versailles. De 47-jarige Paty gaf les op een middelbare school in Conflans-Sainte-Honorine, dat in hun bisdom ligt.

‘Walgelijke daad’

De bisschoppen Aumoniers en Valentin schrijven “geschokt” te zijn door de moord, “net zoals alle burgers die gehecht zijn aan de waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap”.

“Wij dragen hem in ons gebed, met zijn familie, zijn collega’s, zijn leerlingen en allen die door deze walgelijke daad in het diepst van henzelf verwond zijn.”

‘Echo van dit terroristisch geweld’

“Als een echo van dit terroristisch geweld weerklinkt in ons de vraag die paus Franciscus stelt in zijn recente encycliek over broederschap: ‘Wat gebeurt er als broederschap niet bewust wordt gecultiveerd, als er een gebrek aan politieke wil is om haar te bevorderen door onderwijs in broederschap, door dialoog en door de erkenning van de waarden van wederkerigheid en wederzijdse verrijking? Dan gebeurt het, dat de vrijheid afneemt (…).’”

Gebeden voor broederschap

Ze roepen iedereen, “gelovigen van alle religies of niet-gelovigen” op om werk te maken “van dat onderwijs in broederschap dat deel uitmaakte van de roeping van dhr. Paty”.

In het bisdom Versailles werd tijdens de zondagmissen voor deze intentie gebeden.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

2 december 2020
'Ongeziene crisis': Wit-Russische bisschoppen veroordelen geweld, roepen op tot dialoog
De Wit-Russische bisschoppen waarschuwen dat de crisis in hun land zich verdiept. De protesten en stakingen tegen overheidsgeweld,...
Lees verder
2 december 2020
Prof. dr. Paul van Geest houdt digitale Pius-lezing over de rol van de kerk in de coronacrisis
Prof. dr. Paul van Geest (foto) houdt vrijdag 4 december om 15.30 uur de jaarlijkse Pius-lezing. Als nieuw lid van de Pauselijke Academie...
Lees verder
2 december 2020
Noorwegen: arme kerk in een rijk land
Noorwegen: arme kerk in een rijk land | Kerk in Nood Cookies Om uw bezoek aan onze website en onze advertenties zo relevant en gebruikersvriendelijk...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl