12 november 2020

'Heel mooi': pater die twee jaar ontvoerd was, ontmoet paus

Maccalli en drie andere gevangenen werden op 8 oktober vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil die werd bemiddeld door de Malinese regering.

‘Tranen voor het dorre land van de missie’

Terugkijkend op zijn ontvoering en zijn twee jaar durende gevangenschap, zegt de priester: “Tranen waren gedurende vele dagen mijn brood en mijn gebed toen ik niet wist wat ik moest zeggen.”

De gekidnapte pater herinnerde zich een joods verhaal dat vertelt hoe God het aantal tranen van vrouwen telt. Op dat moment ging hij zijn eigen tranen tellen en bad: “Heer, misschien telt U ook de tranen van mannen. Ik bied u ze in gebed aan. Niet alleen om het dorre land van de missie water te geven, maar ook om het dorre land van harten – die haat voelen en oorlog en geweld veroorzaken – te bewateren.”

Maccalli werd tijdens de ontmoeting vergezeld door verschillende mensen, onder wie pater Antonio Porcellato, generaal-overste van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën.

https://www.kn.nl/abonnementen/

‘Omhelzing van een vader’

De pater zei dat hij tijdens de bijeenkomst niet alleen geraakt was door de woorden van de paus, maar ook door een van diens gebaren. “Toen we elkaar begroetten, schudde ik hem de hand”, zei hij, “en hij kuste mijn handen. Dat had ik niet verwacht.”

De Italiaanse missionaris omschreef de ontmoeting met de paus als een “omhelzing van een vader, deze vader die ik elke dag in gebed bij me draag”.

“Ik had nooit gedacht dat een missionaris die naar de periferieën van de wereld gaat, ooit voor de paus zou komen te staan die de universele Kerk ondersteunt”, zei pater Maccalli. “Ik bleef maar zeggen: ‘Dank u, dank u, dank u.’”

 

Ga naar originele artikel

Lees verder:

3 augustus 2021
Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’
Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem...
Lees verder
3 augustus 2021
Libanon, een jaar na de grote explosie
Aan de vooravond van de herdenkingen van de eerste verjaardag van de ontploffing in de haven van Beiroet, die op 4 augustus 2020 om...
Lees verder
3 augustus 2021
Kardinaal Nicaragua: ‘Wij zijn klaar voor vergeldingsacties van de regering’
Kardinaal Leopoldo Brenes zegt dat de katholieke Kerk in Nicaragua klaar is om de vervolging door de regering van zijn land het hoofd...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl