12 november 2020

'Heel mooi': pater die twee jaar ontvoerd was, ontmoet paus

Maccalli en drie andere gevangenen werden op 8 oktober vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil die werd bemiddeld door de Malinese regering.

‘Tranen voor het dorre land van de missie’

Terugkijkend op zijn ontvoering en zijn twee jaar durende gevangenschap, zegt de priester: “Tranen waren gedurende vele dagen mijn brood en mijn gebed toen ik niet wist wat ik moest zeggen.”

De gekidnapte pater herinnerde zich een joods verhaal dat vertelt hoe God het aantal tranen van vrouwen telt. Op dat moment ging hij zijn eigen tranen tellen en bad: “Heer, misschien telt U ook de tranen van mannen. Ik bied u ze in gebed aan. Niet alleen om het dorre land van de missie water te geven, maar ook om het dorre land van harten – die haat voelen en oorlog en geweld veroorzaken – te bewateren.”

Maccalli werd tijdens de ontmoeting vergezeld door verschillende mensen, onder wie pater Antonio Porcellato, generaal-overste van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën.

https://www.kn.nl/abonnementen/

‘Omhelzing van een vader’

De pater zei dat hij tijdens de bijeenkomst niet alleen geraakt was door de woorden van de paus, maar ook door een van diens gebaren. “Toen we elkaar begroetten, schudde ik hem de hand”, zei hij, “en hij kuste mijn handen. Dat had ik niet verwacht.”

De Italiaanse missionaris omschreef de ontmoeting met de paus als een “omhelzing van een vader, deze vader die ik elke dag in gebed bij me draag”.

“Ik had nooit gedacht dat een missionaris die naar de periferieën van de wereld gaat, ooit voor de paus zou komen te staan die de universele Kerk ondersteunt”, zei pater Maccalli. “Ik bleef maar zeggen: ‘Dank u, dank u, dank u.’”

 

Ga naar originele artikel

Lees verder:

27 november 2020
WJD-kruis overgedragen aan Portugese jongeren
Panamese jongeren hebben het traditionele Wereldjongerendagenkruis aan de Portugese organisatie van de aankomende editie overhandigd....
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse bisschoppen rekenen op beperkte kerstvieringen
Omdat “Kerstmis te belangrijk is om niet te vieren” lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met tips om het feest...
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse R.-K. bisschoppen lanceren speciale website met de oproep: Vier Kerstmis!
Op vrijdag 27 november gaat de website Vierkerstmis.nl online. Op deze website nodigen de Nederlandse R.-K. bisschoppen iedereen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl