1 maart 2021

Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken

Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging is om mensen om te vrolijken tijdens de Covid-19-pandemie.

In het filmpje danst een groepje Red Nuns op het vrolijke nummer Jerusalema van artiest Master KG, meldt The Irish Post. De video is opgenomen in en rond hun St. Alphonsus-klooster in Drumcondra.

Opbeuren

Naast de zusters deden ook paters en broeders redemptoristen mee. De religieuzen dansten erop los om degenen die het moeilijk hebben, op te beuren. Ook bidden ze “voor onze wereld in deze moeilijke tijden”.

Zuster Lucy Conway zei tegen RTÉ News zei dat ze “mensen wilden opvrolijken, het is een moeilijke tijd geweest”. De zusters waren uitgedaagd door de paters en broeders, en volgens zuster Lucia bracht de uitdaging hen allemaal dichter bij elkaar.

Positieve reacties

Het internetfilmpje werd in no-time ontzettend populair. Binnen 24 uur nadat de video op sociale media werd gepost, was hij tienduizenden keren bekeken en waren er honderden positieve reacties op gekomen. Er werd vooral verbaasd gereageerd dat de zusters en broeders zo los in de heupen zijn.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

16 april 2021
Noord-Ierse christelijke leiders roepen politici op 'kwetsbare vrede' te bewaren
Christelijke leiders in Noord-Ierland vragen politici om hun inzet voor vrede en verzoening na de “hartverscheurende taferelen”...
Lees verder
16 april 2021
'Zeer zorgwekkend': minder Mexicanen noemen zich katholiek
De apostolische nuntius van Mexico dringt er bij de bisschoppen van het land op aan “de werkelijkheid in de ogen te kijken” nu...
Lees verder
16 april 2021
Franse kardinaal definitief vrijgesproken van nalatigheid
De Franse kardinaal Philippe Barbarin is woensdag door het Hof van Cassatie vrijgesproken van het niet melden van seksueel misbruik...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl