20 januari 2021

Inauguratie Biden begint met katholieke Mis

“Katholieke bisschoppen zijn geen partijdige spelers in de politiek van onze natie”, aldus Gomez. “Wij zijn herders die verantwoordelijk zijn voor de zielen van miljoenen Amerikanen en wij komen op voor de noden van al onze naasten.”

Breed scala

De bisschoppenconferentie, zei hij, heeft jarenlang gewerkt aan het aanpakken van een breed scala aan kwesties, waaronder abortus, euthanasie, de doodstraf, vrede en economische ontwikkeling, racisme, immigratie, armoede, het milieu en hervorming van het strafrecht.

“Wat deze en andere kwesties betreft, leiden onze plicht om lief te hebben en onze morele principes tot voorzichtige oordelen en standpunten die niet goed aansluiten bij de politieke categorieën ‘links’ of ‘rechts’, noch bij de standpunten van onze twee grote politieke partijen”, zo schreef Gomez.

“Bij sommige kwesties staan ​​we meer aan de kant van de Democraten, bij andere meer bij de Republikeinen. Onze prioriteiten zijn nooit partijdig. Wij zijn vooraleerst katholieken.”

Katholieke president

Gomez merkte op dat de bisschoppenconferentie met elke president en elke regering samenwerkt, maar voegde eraan toe dat het samenwerken met Biden extra bijzonder zal zijn, aangezien “hij onze eerste president in 60 jaar is die het katholieke geloof belijdt”.

De aartsbisschop zei dat hij hoop en inspiratie put uit Bidens persoonlijke getuigenis dat hij in moeilijke tijden op zijn geloof vertrouwt, en uit zijn toewijding aan de armen.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Zorgen over godsdienstvrijheid en abortus

Tegelijkertijd zei hij zich zorgen te maken over Bidens beloften om beleid te voeren dat tot “moreel kwaad” kan leiden, met name op het gebied van abortus, huwelijk en genderpolitiek. “Onze grootste zorg is de vrijheid van de Kerk en van gelovigen om te leven naar hun geweten.”

De Amerikaanse bisschoppen zullen met de president in gesprek gaan in de hoop “een dialoog te beginnen om de complexe culturele en economische factoren aan te pakken die tot abortus leiden”, zei Gomez.

‘Coherent gezinsbeleid’

Hij sprak de hoop uit dat Biden bereid zal zijn om met de Kerk samen te werken aan een “coherent gezinsbeleid” dat de godsdienstvrijheid respecteert.

(Bronnen: CNS, CNA)

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl