12 oktober 2020

Jonge 'whizzkid' Carlo Acutis zaligverklaard in Assisi

De zalige Carlo Acutis, een katholieke tiener met een talent voor programmeren en een grote toewijding aan de werkelijke aanwezigheid van Jezus in de Eucharistie, werd zo de eerste millennial die zalig is verklaard.

De paus schreef eerder dat Acutis voor jongeren een voorbeeld is hoe internet en technologie te gebruiken om het Evangelie te verspreiden.

Ten dienste van het evangelie

“Het is waar dat de digitale wereld je kan blootstellen aan het risico van isolatie en leeg plezier. Maar vergeet niet dat er jonge mensen zijn die daar creativiteit en zelfs genialiteit tonen. Dat was het geval met de eerbiedwaardige Carlo Acutis”, aldus de paus in 2018.

“Carlo was zich er terdege van bewust dat het geheel van communicatie, reclame en sociale netwerken kan worden gebruikt om ons in slaap te sussen, ons verslaafd te maken aan consumentisme en het nieuwste op de markt te kopen, geobsedeerd door onze vrije tijd, verwikkeld in negativiteit. Toch wist hij hoe hij de nieuwe communicatiemiddelen moest gebruiken om het Evangelie te verkondigen, en waarden en schoonheid over te brengen.”

Binnen, maar vooral buiten de basiliek in Assisi hadden zich duizenden mensen verzameld om de zaligverklaring van de Italiaanse tiener te volgen. Bekijk de foto’s door op de witte pijltjes te klikken.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

23 oktober 2020
Brandstichting kerken Chili: “Ik huiver bij de herinnering”
De sintels zijn nog steeds aan het smeulen en je kunt de rook van het branden ruiken in de centraal gelegen kerk van de Tenhemelopneming...
Lees verder
22 oktober 2020
Wat heeft de paus gezegd over het geregistreerd partnerschap?
De documentaire Francesco, over het leven en werk van paus Franciscus, is breed uitgemeten door media over de hele wereld. De paus...
Lees verder
22 oktober 2020
Bij vredesontmoeting spreekt iedereen over Fratelli Tutti
...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl