23 september 2018

KERK: Vaticaan bereikt historisch akkoord met China over rooms-katholieke bischoppenHet Vaticaan en China zijn het eens geworden over de benoemingen van rooms-katholieke bisschoppen in het communistische land. De kerk krijgt een beslissende stem in de aanstellingen. Dat werd bekend gemaakt door paus Franciscus, die op bezoek is in Litouwen.

De Rooms-Katholieke Kerk werd in 1949 verboden door de Communistische Partij. Sinds de jaren 50 is er sprake van een door Peking erkende kerk, met door China benoemde bisschoppen, en een ondergrondse kerk met door Rome gesteunde kerkelijk leiders. Het Vaticaan en Peking hebben vandaag een voorlopig akkoord getekend dat naar verwachting leidt tot normalisering van de betrekkingen.

Afgesproken is dat toekomstige bisschoppen straks door de lokale katholieke gemeenschap worden voorgedragen bij het Vaticaan. Dit gebeurt dan in overleg met de Chinese autoriteiten. De paus beslist uiteindelijk over de benoeming.

→ https://nos.nl/l/2251587

Meer video's? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl
Twitter: https://twitter.com/NOS
Facebook: https://www.facebook.com/nos/

Ga naar originele artikel

Lees verder:

2 december 2020
'Ongeziene crisis': Wit-Russische bisschoppen veroordelen geweld, roepen op tot dialoog
De Wit-Russische bisschoppen waarschuwen dat de crisis in hun land zich verdiept. De protesten en stakingen tegen overheidsgeweld,...
Lees verder
2 december 2020
Prof. dr. Paul van Geest houdt digitale Pius-lezing over de rol van de kerk in de coronacrisis
Prof. dr. Paul van Geest (foto) houdt vrijdag 4 december om 15.30 uur de jaarlijkse Pius-lezing. Als nieuw lid van de Pauselijke Academie...
Lees verder
2 december 2020
Noorwegen: arme kerk in een rijk land
Noorwegen: arme kerk in een rijk land | Kerk in Nood Cookies Om uw bezoek aan onze website en onze advertenties zo relevant en gebruikersvriendelijk...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl