21 oktober 2020

Kerken rollen letterlijk de rode loper uit bij de start van Actie Kerkbalans 2021

Bron: rkkerk.nl

De jaarlijkse Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, organiseert in 2021 door heel Nederland opvallende startmomenten volgens een geheel nieuw concept. Plaatselijke kerken rollen voor de toegangsdeur letterlijk de rode loper uit met daarop de nieuwe slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Actie Kerkbalans geeft de eerste honderd rode lopers gratis weg!

Het thema van de Actie in 2021 is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’, een thema dat terugkomt bij het startmoment. Kerken worden namelijk gevraagd om de rode loper uit te laten rollen door vertegenwoordigers uit verschillende generaties. Op die manier maakt de kerk direct zichtbaar dat zij uitnodigend is naar alle generaties en dat de kerk toekomst heeft.

Bij de rode loper ontvangen deelnemende parochies en gemeenten tips om hun startmoment corona-proof uit te voeren. Ook is er dit jaar een protocol opgesteld voor de lopers van Actie Kerkbalans om veilig langs de deuren te kunnen gaan.

Plek van verbinding

Door de maatregelen rond corona zijn mensen meer en meer op zichzelf en hun kleine kring aangewezen en dan is de kerk een plek van verbinding, al dan niet via internet. Vandaar dat Kerkbalans juist nu oproept om gul te geven en de bijdrage voor ondersteuning van de plaatselijke kerk niet over te slaan. Ook al omdat de vaste kosten van de kerk doorgaan en er extra uitgaven worden gedaan om contact te houden met parochianen en gemeenteleden.

Rode loper biedt unieke kans

Kerken en parochies kunnen de rode loper bestellen via de geheel vernieuwde website Kerkbalans.nl. De eerste 100 exemplaren (50 stuks voor de eerste aanmelders uit de deelnemende protestantse kerken en 50 stuks voor de eerste aanmelders uit deelnemende katholieke kerken) zijn gratis te reserveren. De rode loper is een unieke kans om te laten zien dat de verschillende generaties zich inzetten voor een gezamenlijke toekomst, onder het thema ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

Kijk voor meer informatie over het bestellen van een rode loper op www.kerkbalans.nl. Let op: om de loper te kunnen bestellen is inloggen in de webshop van kerkbalans vereist.
Tags:

Ga naar originele artikel

Lees verder:

3 augustus 2021
Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’
Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem...
Lees verder
3 augustus 2021
Libanon, een jaar na de grote explosie
Aan de vooravond van de herdenkingen van de eerste verjaardag van de ontploffing in de haven van Beiroet, die op 4 augustus 2020 om...
Lees verder
3 augustus 2021
Kardinaal Nicaragua: ‘Wij zijn klaar voor vergeldingsacties van de regering’
Kardinaal Leopoldo Brenes zegt dat de katholieke Kerk in Nicaragua klaar is om de vervolging door de regering van zijn land het hoofd...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl