21 oktober 2020

Kerken rollen letterlijk de rode loper uit bij de start van Actie Kerkbalans 2021

Bron: rkkerk.nl

De jaarlijkse Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, organiseert in 2021 door heel Nederland opvallende startmomenten volgens een geheel nieuw concept. Plaatselijke kerken rollen voor de toegangsdeur letterlijk de rode loper uit met daarop de nieuwe slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Actie Kerkbalans geeft de eerste honderd rode lopers gratis weg!

Het thema van de Actie in 2021 is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’, een thema dat terugkomt bij het startmoment. Kerken worden namelijk gevraagd om de rode loper uit te laten rollen door vertegenwoordigers uit verschillende generaties. Op die manier maakt de kerk direct zichtbaar dat zij uitnodigend is naar alle generaties en dat de kerk toekomst heeft.

Bij de rode loper ontvangen deelnemende parochies en gemeenten tips om hun startmoment corona-proof uit te voeren. Ook is er dit jaar een protocol opgesteld voor de lopers van Actie Kerkbalans om veilig langs de deuren te kunnen gaan.

Plek van verbinding

Door de maatregelen rond corona zijn mensen meer en meer op zichzelf en hun kleine kring aangewezen en dan is de kerk een plek van verbinding, al dan niet via internet. Vandaar dat Kerkbalans juist nu oproept om gul te geven en de bijdrage voor ondersteuning van de plaatselijke kerk niet over te slaan. Ook al omdat de vaste kosten van de kerk doorgaan en er extra uitgaven worden gedaan om contact te houden met parochianen en gemeenteleden.

Rode loper biedt unieke kans

Kerken en parochies kunnen de rode loper bestellen via de geheel vernieuwde website Kerkbalans.nl. De eerste 100 exemplaren (50 stuks voor de eerste aanmelders uit de deelnemende protestantse kerken en 50 stuks voor de eerste aanmelders uit deelnemende katholieke kerken) zijn gratis te reserveren. De rode loper is een unieke kans om te laten zien dat de verschillende generaties zich inzetten voor een gezamenlijke toekomst, onder het thema ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

Kijk voor meer informatie over het bestellen van een rode loper op www.kerkbalans.nl. Let op: om de loper te kunnen bestellen is inloggen in de webshop van kerkbalans vereist.
Tags:

Ga naar originele artikel

Lees verder:

27 november 2020
WJD-kruis overgedragen aan Portugese jongeren
Panamese jongeren hebben het traditionele Wereldjongerendagenkruis aan de Portugese organisatie van de aankomende editie overhandigd....
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse bisschoppen rekenen op beperkte kerstvieringen
Omdat “Kerstmis te belangrijk is om niet te vieren” lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met tips om het feest...
Lees verder
27 november 2020
Nederlandse R.-K. bisschoppen lanceren speciale website met de oproep: Vier Kerstmis!
Op vrijdag 27 november gaat de website Vierkerstmis.nl online. Op deze website nodigen de Nederlandse R.-K. bisschoppen iedereen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl