21 januari 2021

Madrileense Kerk in rouw: Priester en gezinsvader komen om bij zware explosie

Bij een zware gasexplosie in de Spaanse hoofdstad Madrid zijn zeker vier personen om het leven gekomen. De ontploffing vond plaats in een gebouw van een parochie in het centrum. Onder de slachtoffers zijn een pasgewijde priester en een vader van vier kinderen te betreuren. 

Het aartsbisdom Madrid meldt donderdag dat de jonge priester Rubén Pérez Ayala (36) in de vroege uren van de ochtend is bezweken aan zijn verwondingen. Ayala werd woensdag met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, nadat hij zwaargewond was geraakt door de explosie op woensdag. Volgens het bisdom is er vermoedelijk sprake van een gaslek.

Bevriende parochiaan

De explosie deed zich gisteren rond 15:00 uur voor in een multifunctioneel gebouw van de parochie Virgen de la Paloma, in het centrum van de stad. De priester, die in het gebouw woonde, zou kort daarvoor een bevriende parochiaan hebben gebeld omdat hij gaslucht rook.

De man, David Santos Muñoz (35), was elektricien en kwam woensdag bij de ontploffing om het leven. Hij laat een vrouw en vier kinderen na. De parochie laat via Twitter weten te bidden voor de zielenrust van Santos. “Moge Onze Lieve Vrouw zijn vrouw Sara en zijn vier kleine kinderen beschermen en troosten.”

Laatste sacramenten

Beide slachtoffers maakten deel uit van een gemeenschap van de Neocatechumenale Weg, die actief is in de parochie.

De priester overleed in het bijzijn van zijn familie en enkele leden van zijn gemeenschap, nadat zij het Onzevader en de Geloofsbelijdenis hadden gebeden. Kort daarvoor kon zijn broer, die eveneens priester is, hem de laatste sacramenten toedienen. “Ruben viert vandaag de Eucharistie in de hemel”, aldus een van de betrokkenen.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl