2 november 2020

Mariale bijstand voor FC Den Bosch: stadion heeft kapelletje

Of het helpt? In de hemel hebben ze wel wat beters te doen dan de uitkomsten van voetbalwedstrijden beïnvloeden, zou je denken. Toch prevelt iedere liefhebber, gelovig of niet, wel eens schietgebedje. FC Den Bosch-fans kunnen dat sinds kort doen bij een heuse Mariakapel bij hun stadion De Vliert.

Dichterbij hun geliefde team zullen ze voorlopig ook niet komen; door de coronamaatregelen speelt het Nederlandse betaalde voetbal zich vooralsnog voor lege tribunes af. Maar ook als ze die wel op zouden mogen, hadden ze er wellicht goed aan gedaan buiten te blijven staan om te bidden: de blauwwitte Bosschenaren presteren momenteel niet al te best.

Bijstand van boven nodig

Laat dat nu ook de reden zijn dat er sinds half oktober een mini-Mariakapel onder een van de tribunes prijkt. Fan en kunstenaar Ralph Posset vond volgens dtvnieuws.nl dat zijn geliefde club na een aantal roerige jaren wel wat bijstand van boven kon gebruiken.

Daartoe zorgde hij dus voor een klein kapelletje, waarin een replica prijkt van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, het mirakelbeeld dat een stukje verderop in de Sint-Janskathedraal staat. De ‘Zoete Moeder’ trekt jaarlijks nog altijd vele pelgrims naar Den Bosch en aan haar voorspraak zijn door de eeuwen talloze wonderen toegeschreven.

Blauw en wit

De stad Den Bosch is trouwens niet het enige dat het beeld en de club gemeen hebben: de ‘Mariakleuren’ blauw en wit zijn behalve de stadskleuren van Den Bosch ook de clubkleuren van de FC. De kleine replica van het mirakelbeeld is dan ook getooid met een al even klein blauwwit clubsjaaltje.

De eerste kaarsen zijn inmiddels bij het beeldje gebrand, maar op gebedsverhoring lijkt het nog even wachten: bij het schrijven van deze regels, stond FC Den Bosch op een ietwat treurige zestiende plaats in de Eerste Divisie.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

26 november 2020
Coronacrisis kost bedevaartorganisatie VNB de kop
De Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) beëindigt haar activiteiten. Vanwege de coronacrisis is er geen zicht op dat er op korte...
Lees verder
26 november 2020
Online adventsbezinning met hulpbisschop Woorts in Catharijneconvent
Speciaal voor de Advent 2020 heeft het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) een online Adventsbezinning laten maken met...
Lees verder
26 november 2020
Belgische Kerk blijft bij opschorting publieke vieringen
Een groep Belgische katholieken pleit ervoor de Missen in België weer publiek toegankelijk te maken. Ze doen dat in een petitie die...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl