2 november 2020

Mariale bijstand voor FC Den Bosch: stadion heeft kapelletje

Of het helpt? In de hemel hebben ze wel wat beters te doen dan de uitkomsten van voetbalwedstrijden beïnvloeden, zou je denken. Toch prevelt iedere liefhebber, gelovig of niet, wel eens schietgebedje. FC Den Bosch-fans kunnen dat sinds kort doen bij een heuse Mariakapel bij hun stadion De Vliert.

Dichterbij hun geliefde team zullen ze voorlopig ook niet komen; door de coronamaatregelen speelt het Nederlandse betaalde voetbal zich vooralsnog voor lege tribunes af. Maar ook als ze die wel op zouden mogen, hadden ze er wellicht goed aan gedaan buiten te blijven staan om te bidden: de blauwwitte Bosschenaren presteren momenteel niet al te best.

Bijstand van boven nodig

Laat dat nu ook de reden zijn dat er sinds half oktober een mini-Mariakapel onder een van de tribunes prijkt. Fan en kunstenaar Ralph Posset vond volgens dtvnieuws.nl dat zijn geliefde club na een aantal roerige jaren wel wat bijstand van boven kon gebruiken.

Daartoe zorgde hij dus voor een klein kapelletje, waarin een replica prijkt van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, het mirakelbeeld dat een stukje verderop in de Sint-Janskathedraal staat. De ‘Zoete Moeder’ trekt jaarlijks nog altijd vele pelgrims naar Den Bosch en aan haar voorspraak zijn door de eeuwen talloze wonderen toegeschreven.

Blauw en wit

De stad Den Bosch is trouwens niet het enige dat het beeld en de club gemeen hebben: de ‘Mariakleuren’ blauw en wit zijn behalve de stadskleuren van Den Bosch ook de clubkleuren van de FC. De kleine replica van het mirakelbeeld is dan ook getooid met een al even klein blauwwit clubsjaaltje.

De eerste kaarsen zijn inmiddels bij het beeldje gebrand, maar op gebedsverhoring lijkt het nog even wachten: bij het schrijven van deze regels, stond FC Den Bosch op een ietwat treurige zestiende plaats in de Eerste Divisie.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

19 juni 2021
Studeren? In Leuven kan het in het klooster
Studeren hoeft niet in een bedompt studentenkamertje: in Leuven kan het ook in een abdij. Abdij Keizersberg biedt zes studentes en...
Lees verder
18 juni 2021
Leiders wereldreligies willen regeringsleiders aanspreken op klimaatbeleid
Op het feest van Franciscus van Assisi, 4 oktober, zullen leiders van wereldreligies of hun vertegenwoordigers elkaar ontmoeten in...
Lees verder
18 juni 2021
De ziel van het CDA
Het is de kracht van de christendemocratie dat zij pragmatisch en flexibel kan zijn, als een grashalm in de wind. Maar als de wind...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl