12 januari 2021

Na paus wil ook emeritus-paus gevaccineerd worden

De 93-jarige emeritus-paus Benedictus XVI wil graag ingeënt worden tegen het coronavirus zodra het bestelde vaccin beschikbaar is in Vaticaanstad.

Het gehele huishouden in het Vaticaanse klooster Mater ecclesiae wil gevaccineerd worden, zo vertelde de privésecretaris van Benedictus, aartsbisschop Georg Gänswein, maandagavond aan het Duitse persbureau KNA.

Sinds zijn aftreden in 2013 woont de in Duitsland geboren voormalige paus in afzondering in dat klooster in de Vaticaanse tuinen.

Franciscus: morele plicht

Paus Franciscus had zondagavond in een televisie-interview ook al gezegd dat hij deze week tegen het coronavirus zal worden ingeënt.

Franciscus zei: “Ik heb me aangemeld, het moet gebeuren.” Hij voegde eraan toe dat hij geloofde dat vanuit ethisch oogpunt iedereen het vaccin zou moeten nemen. Degenen die dat niet doen, brengen niet alleen hun eigen leven op het spel, maar ook dat van anderen.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

21 januari 2021
Franciscus feliciteert Spezia met overwinning tegen Roma
“Gefeliciteerd en ga door!” zei de paus allerhartelijks toen hij afgelopen woensdag de voetballers van de Noord-Italiaanse voetbalclub...
Lees verder
21 januari 2021
Duitse kerkgangers moeten medische mondmaskers gaan dragen
Mensen die religieuze diensten bijwonen in Duitsland zullen voortaan ofwel chirurgische maskers ofwel zogenaamde FFP2-maskers moeten...
Lees verder
21 januari 2021
Katholieke priester in Nigeria dood aangetroffen na ontvoering
Het ernstig toegetakelde lichaam van een Nigeriaanse priester is een dag na zijn ontvoering gevonden. Zijn lichaam was aan een boom...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl