15 oktober 2020

Nederlandse bisschoppen brengen gezamenlijke videoboodschap uit

De Nederlandse bisschoppen hebben samen een filmpje gemaakt ter bemoediging van de katholieken, nu het aantal coronabesmettingen oploopt en de maatregelen weer strenger zijn geworden.

Ze roepen katholieken onder meer op niet bang te zijn en zich aan de coronamaatregelen te houden, uit liefde voor de naaste met een zwakke gezondheid. Afgelopen vrijdag namen de bisschoppen het advies van minister Grapperhaus over, om deze maand het aantal bezoekers per Mis tot dertig te beperken en een mondkapje te dragen in de kerk.

Gezamenlijk naar buiten treden

Het is de eerste keer dat de bisschoppen gezamenlijk naar buiten treden om de Nederlandse katholieken te inspireren tijdens de coronacrisis.

De bisschoppen van de zeven bisdommen en de bisschop van het militair ordinariaat (het bisdom bij de strijdkrachten) halen in het filmpje bijbelteksten aan en spreken om de beurt de Nederlandse gelovigen toe.

Bijbelteksten

“Een belangrijke zin in de Bijbel is: al wat gij gedaan hebt voor een dezer geringsten van mijn broeders hebt gij voor Mij gedaan. Dus voor Jezus zelf”, zegt kardinaal Eijk. En ook mgr. Van den Hende, voorzitter van de bisschoppenconferentie, reikt een woord uit de Bijbel aan: “Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus.”

Meegeven

Behalve om het onderhouden van de coronamaatregelen vraagt kardinaal Eijk de katholieken ook te blijven bidden en zich toe te vertrouwen aan de goddelijke Voorzienigheid.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Bij de Bossche bisschop Gerard de Korte staat het vertrouwen centraal: “Houd moed”, terwijl de Roermondse bisschop Harrie Smeets opnieuw de Bijbel aanhaalt: “Vrees niet, Ik ben met U.”

‘Open je hart voor de Heer en je naaste’

De Rotterdamse bisschop Van den Hende vraagt mensen hun hart te openen “voor de Heer en je medemens”. Zijn collega Jan Hendriks (Haarlem-Amsterdam) benadrukt de vreugde: “Ga niet op in de situatie, maar richt je op de vreugde die de Heer je geeft.”

Het gehele filmpje is te vinden op katholiekleven.nl.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

20 oktober 2020
VS: bisdom haalt voorlopig bakzeil in strijd rond coronamaatregelen
Het Amerikaanse bisdom Brooklyn heeft voorlopig ongelijk gekregen in zijn zaak tegen de staat New York. Het spande die aan omdat nieuwe...
Lees verder
20 oktober 2020
Twee nieuwe leden in adviescollege bisdom Roermond
De priesters Peter van der Horst en Harry Quaedvlieg zijn door bisschop Harrie Smeets benoemd tot kanunnik van het Kathedraal Kapittel...
Lees verder
20 oktober 2020
Met dertig in de Mis: ‘Parochianen zijn not amused, maar het is niet anders’
Opnieuw moesten katholieke parochies eraan geloven: gelet op de toename van het aantal coronabesmettingen vroegen de Nederlandse bisschoppen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl