15 oktober 2020

Nederlandse bisschoppen brengen gezamenlijke videoboodschap uit

De Nederlandse bisschoppen hebben samen een filmpje gemaakt ter bemoediging van de katholieken, nu het aantal coronabesmettingen oploopt en de maatregelen weer strenger zijn geworden.

Ze roepen katholieken onder meer op niet bang te zijn en zich aan de coronamaatregelen te houden, uit liefde voor de naaste met een zwakke gezondheid. Afgelopen vrijdag namen de bisschoppen het advies van minister Grapperhaus over, om deze maand het aantal bezoekers per Mis tot dertig te beperken en een mondkapje te dragen in de kerk.

Gezamenlijk naar buiten treden

Het is de eerste keer dat de bisschoppen gezamenlijk naar buiten treden om de Nederlandse katholieken te inspireren tijdens de coronacrisis.

De bisschoppen van de zeven bisdommen en de bisschop van het militair ordinariaat (het bisdom bij de strijdkrachten) halen in het filmpje bijbelteksten aan en spreken om de beurt de Nederlandse gelovigen toe.

Bijbelteksten

“Een belangrijke zin in de Bijbel is: al wat gij gedaan hebt voor een dezer geringsten van mijn broeders hebt gij voor Mij gedaan. Dus voor Jezus zelf”, zegt kardinaal Eijk. En ook mgr. Van den Hende, voorzitter van de bisschoppenconferentie, reikt een woord uit de Bijbel aan: “Niets kan ons scheiden van de liefde van Christus.”

Meegeven

Behalve om het onderhouden van de coronamaatregelen vraagt kardinaal Eijk de katholieken ook te blijven bidden en zich toe te vertrouwen aan de goddelijke Voorzienigheid.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Bij de Bossche bisschop Gerard de Korte staat het vertrouwen centraal: “Houd moed”, terwijl de Roermondse bisschop Harrie Smeets opnieuw de Bijbel aanhaalt: “Vrees niet, Ik ben met U.”

‘Open je hart voor de Heer en je naaste’

De Rotterdamse bisschop Van den Hende vraagt mensen hun hart te openen “voor de Heer en je medemens”. Zijn collega Jan Hendriks (Haarlem-Amsterdam) benadrukt de vreugde: “Ga niet op in de situatie, maar richt je op de vreugde die de Heer je geeft.”

Het gehele filmpje is te vinden op katholiekleven.nl.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

22 januari 2021
Uitkomsten onderzoek Actie Kerkbalans 2021: kerkgangers missen in coronatijd vooral samen zingen
Actie Kerkbalans presenteert op vrijdag 22 januari de uitkomsten van een onderzoek naar (onder meer) de kerk in coronatijd. Uit dit...
Lees verder
22 januari 2021
Het einde van de spierballenpolitiek?
...
Lees verder
22 januari 2021
R.-K Kerk verstrekt via bisdommen ‘werkgeversverklaring’ voor gebruik tijdens avondklok
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl