27 november 2020

Nederlandse bisschoppen rekenen op beperkte kerstvieringen

Omdat “Kerstmis te belangrijk is om niet te vieren” lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met tips om het feest thuis te vieren. Veel hoop op versoepeling van de coronamaatregelen voor kerken zeggen de bisschoppen niet te hebben.

De Nederlandse kerkprovincie schrijft op haar site rkkerk.nl dat de huidige ontwikkelingen van de coronacijfers momenteel “nog geen aanleiding tot hoop” geven “dat veel meer gelovigen dan het huidige aantal van 30 kunnen deelnemen aan de vieringen met Kerstmis”.

Ook geen openluchtvieringen

Op 8 december geeft het kabinet-Rutte in een nieuwe persconferentie naar verwachting uitsluitsel over de maatregelen rondom Kerst, maar de bisschoppen vragen parochies alvast rekening te houden met vieringen voor maximaal 30 personen exclusief bedienaren.

Ook openluchtvieringen, herderstochten, processies en andere kerkelijke evenementen in de buitenlucht kunnen naar verwachting niet plaatsvinden.

Site met tips

Omdat dit waarschijnlijk zal betekenen dat veel mensen Kerstmis niet in de kerk kunnen vieren, lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met handvatten om het feest betekenisvol thuis te vieren: vierkerstmis.nl.

Daarop zijn onder meer links te vinden naar liturgieboekjes, de relevante Bijbeltekst en de tv-eucharistieviering van de KRO-NCRV.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

15 januari 2021
Enorme geografische variatie in euthanasiegevallen
Uit onderzoek blijkt dat het percentage sterfgevallen door euthanasie per gemeente erg verschilt. De arts en het aanbod van een alternatief...
Lees verder
15 januari 2021
Week van Gebed voor Eenheid van start op zondag 17 januari, thema: #blijfinmijnliefde
#blijfinmijn­liefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tij­dens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen....
Lees verder
15 januari 2021
Bisschop Hendriks blij met opheldering over ‘Vrouwe’: ‘Dat was wel nodig’
‘Verschil van inzicht’ Hendriks wijst erop dat de richtlijnen voor erkenning van verschijningen “een belangrijke verantwoordelijkheid...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl