17 december 2020

Netflix maakt serie naar aanleiding van pausboek

Netflix komt in 2021 met een documentairereeks gebaseerd op paus Franciscus’ boek Sharing the Wisdom of Time. Hierin riep de paus op om verhalen van jongeren en ouderen te delen om zo de generaties te verbinden.

In de serie zal een exclusief interview te zien zijn met de paus. Zijn standpunt is de rode draad door de vier delen, die dezelfde naam krijgen als de Engelstalige uitgave van het boek, meldde Netflix woensdag.

‘Wat ik van een oudere heb geleerd’

Sharing the Wisdom of Time werd in 2018 gepubliceerd. Het bevat naast een inleiding door de paus, de verhalen van dertig mensen ouder dan 70 uit de hele wereld, en reflecties door een enkele jongere mensen over wat zij van een oudere hebben geleerd.

In de serie zullen 70-plussers die in het boek voorkomen hun levensverhalen en ervaringen delen met een aantal jonge filmmakers uit hetzelfde land.

‘Liefde, strijd, werk en dromen’

De ouderen die voor de documentaire zijn gekozen, hebben verschillende etnische achtergronden en godsdiensten. Hun verhalen laten volgens Netflix zien hoe mensen in elk deel van de wereld en in elke cultuur met dezelfde kwesties bezig zijn: “liefde, strijd, werk en dromen”.

De serie wordt gemaakt door de Italiaanse regisseur en producent Simona Ercolani en zal wereldwijd op Netflix te zien zijn.

Bron: Catholic News Service

Ga naar originele artikel

Lees verder:

21 januari 2021
Franciscus feliciteert Spezia met overwinning tegen Roma
“Gefeliciteerd en ga door!” zei de paus allerhartelijks toen hij afgelopen woensdag de voetballers van de Noord-Italiaanse voetbalclub...
Lees verder
21 januari 2021
Duitse kerkgangers moeten medische mondmaskers gaan dragen
Mensen die religieuze diensten bijwonen in Duitsland zullen voortaan ofwel chirurgische maskers ofwel zogenaamde FFP2-maskers moeten...
Lees verder
21 januari 2021
Katholieke priester in Nigeria dood aangetroffen na ontvoering
Het ernstig toegetakelde lichaam van een Nigeriaanse priester is een dag na zijn ontvoering gevonden. Zijn lichaam was aan een boom...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl