19 januari 2021

Nieuwe CDU-voorzitter is praktiserende katholiek; ‘C voor christelijk, niet voor conservatief’

Met een nipte meerderheid werd afgelopen zaterdag Armin Laschet gekozen tot partijleider van de christendemocratische CDU.

Laschet geldt als een gematigde kandidaat met ruime politieke ervaring; eerder was hij Europarlementariër en lid van de Duitse Bondsdag. Sinds 2017 is hij minister-president van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Opvolger Merkel

Nu hij op een digitaal partijcongres in de tweede ronde werd gekozen tot partijleider, geldt hij als belangrijke kandidaat om Angela Merkel op te volgen als bondskanselier na de verkiezingen in september. Dit is echter nog niet zeker: pas in het voorjaar kiezen de Duitse christendemocraten hun kandidaat voor het kanselierschap.

Geen ‘Taufschein-Katholik’

De keuze voor de praktiserende katholiek Laschet werd toegejuicht door de voorzitter van de invloedrijke Duitse lekenorganisatie ZdK, Thomas Sternberg.

Laschet is volgens Sternberg alles behalve een “Taufschein-Katholik”, ofwel een onverschillige geboortekatholiek of cultuurkatholiek, maar juist iemand die inhoud wil geven aan de christelijke identiteit van de CDU.

Vluchtelingenbeleid

In het verleden heeft Laschet eens in een interview gezegd “dat de ‘C’ precies niet staat voor conservatief, maar voor de christelijke opdracht die moet worden uitgevoerd”.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl