9 november 2020

Nieuwe diaken voor aartsbisdom Utrecht

Behalve in het bisdom Den Bosch vond zaterdag ook in het aartsbisdom Utrecht een diakenwijding plaats. Voor Paulus Tilma, werkzaam in de Achterhoekse parochie Maria Laetitia, was het de voorlaatste stap richting het priesterschap.

Kardinaal Wim Eijk wijdde de 28-jarige Tilma in de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht. Vanwege de coronamaatregelen konden weinig mensen aanwezig zijn bij de plechtigheid. Zo’n 320 mensen volgden de Mis online.

Stap richting priesterschap

Tilma werd tot transeunt diaken gewijd, wat wil zeggen dat hij ook de priesterwijding nog zal ontvangen. De datum daarvoor is al bekend: 5 juni 2021.

Tilma volgde zijn opleiding aan het Ariënsinstituut van het aartsbisdom en loopt momenteel stage in de parochie van Doetinchem en omstreken om ervaring op te doen.

Ook diakenwijding in Den Bosch

Ook in het bisdom Den Bosch vond zaterdag een wijdingsmis plaats. Bisschop Gerard de Korte wijdde vier permanente diakens en twee transeunt diakens.

Bron: aartsbisdom.nl

Ga naar originele artikel

Lees verder:

26 november 2020
Coronacrisis kost bedevaartorganisatie VNB de kop
De Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) beëindigt haar activiteiten. Vanwege de coronacrisis is er geen zicht op dat er op korte...
Lees verder
26 november 2020
Online adventsbezinning met hulpbisschop Woorts in Catharijneconvent
Speciaal voor de Advent 2020 heeft het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) een online Adventsbezinning laten maken met...
Lees verder
26 november 2020
Belgische Kerk blijft bij opschorting publieke vieringen
Een groep Belgische katholieken pleit ervoor de Missen in België weer publiek toegankelijk te maken. Ze doen dat in een petitie die...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl