9 november 2020

Nieuwe diaken voor aartsbisdom Utrecht

Behalve in het bisdom Den Bosch vond zaterdag ook in het aartsbisdom Utrecht een diakenwijding plaats. Voor Paulus Tilma, werkzaam in de Achterhoekse parochie Maria Laetitia, was het de voorlaatste stap richting het priesterschap.

Kardinaal Wim Eijk wijdde de 28-jarige Tilma in de Sint-Catharinakathedraal in Utrecht. Vanwege de coronamaatregelen konden weinig mensen aanwezig zijn bij de plechtigheid. Zo’n 320 mensen volgden de Mis online.

Stap richting priesterschap

Tilma werd tot transeunt diaken gewijd, wat wil zeggen dat hij ook de priesterwijding nog zal ontvangen. De datum daarvoor is al bekend: 5 juni 2021.

Tilma volgde zijn opleiding aan het Ariënsinstituut van het aartsbisdom en loopt momenteel stage in de parochie van Doetinchem en omstreken om ervaring op te doen.

Ook diakenwijding in Den Bosch

Ook in het bisdom Den Bosch vond zaterdag een wijdingsmis plaats. Bisschop Gerard de Korte wijdde vier permanente diakens en twee transeunt diakens.

Bron: aartsbisdom.nl

Ga naar originele artikel

Lees verder:

19 juni 2021
Studeren? In Leuven kan het in het klooster
Studeren hoeft niet in een bedompt studentenkamertje: in Leuven kan het ook in een abdij. Abdij Keizersberg biedt zes studentes en...
Lees verder
18 juni 2021
Leiders wereldreligies willen regeringsleiders aanspreken op klimaatbeleid
Op het feest van Franciscus van Assisi, 4 oktober, zullen leiders van wereldreligies of hun vertegenwoordigers elkaar ontmoeten in...
Lees verder
18 juni 2021
De ziel van het CDA
Het is de kracht van de christendemocratie dat zij pragmatisch en flexibel kan zijn, als een grashalm in de wind. Maar als de wind...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl