15 december 2020

Nieuwe kerkelijke lockdown? Bisschoppen komen morgen met verklaring

De Nederlandse bisschoppen zitten vandaag bij elkaar om te bepalen of er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden omtrent kerkbezoek, nadat premier Rutte gisteren een harde lockdown aankondigde. Morgen komen de bisschoppen met een reactie. 

Op basis van de godsdienstvrijheid zijn de kerken uitgezonderd van de maatregelen die de regering heeft genomen om samenkomsten verder te minimaliseren.

Wel hebben de verschillende Kerken strenge maatregelen genomen om religieuze bijeenkomsten zo veilig mogelijk te organiseren. Deze maatregelen kwamen er na een dringend advies van minister Grapperhaus aan de in het CIO (interkerkelijk contact in overheidszaken) verenigde geloofsgemeenschappen, waaronder ook de katholieke Kerk.

Huidig ‘coronaprotocol’

Het huidige katholieke ‘coronaprotocol’ omvat naast de bekende hygiënevoorschriften en anderhalve meter afstand, een maximum aantal van dertig personen per viering, die zich vooraf moeten aanmelden. Samenzang is in katholieke kerken niet toegestaan en het dragen van een mondkapje is verplicht.

Of deze afspraken gehandhaafd blijven of dat kerkbezoeken verder worden ingeperkt zullen de bisschoppen morgen bekend maken.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

19 januari 2021
Het Heilig Jaar van Santiago de Compostella duurt een jaar langer
Het jubileumjaar van Santiago de Compostella in Spanje is vanwege de coronamaatregelen een jaar verlengd. Het duurt nu van 2021 tot...
Lees verder
19 januari 2021
Congolese bisschop: Doorbreek de ‘keten van bloedbaden'
Een Congolese bisschop heeft aangedrongen op internationale actie om de moordpartijen in zijn bisdom te stoppen. Hij beschuldigt de...
Lees verder
19 januari 2021
Paus bidt voor slachtoffers aardbeving Sulawesi
Paus Franciscus stuurde vrijdag een telegram met zijn condoleances aan Indonesië, nadat een sterke aardbeving het eiland Sulawesi...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl