24 september 2020

Online cursussen voor gezinnen in coronatijd

Project

Het centrum van diaconale diensten in El Izziyah in Egypte werd in 2010 opgericht door de koptische katholieke Kerk. De cursussen geven toegang voor sociale en pastorale activiteiten en initiatieven.

Ze zijn vooral bedoeld voor vrouwen, families en jongeren. In aanvulling hierop zijn er diverse hulpprogramma’s voor wie in nood is. Die programma’s bieden praktische levensvaardigheden, onderwijsprogramma’s en zinvolle vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren. Ook worden zij begeleid in hun geloofsleven. De activiteiten worden georganiseerd door verschillende centra.

Het Coronavirus zorgt er echter voor dat mogelijkheden voor deelname beperkt worden. Fysieke afspraken zijn nu niet mogelijk. Het centrum biedt daarom de cursussen online aan. Omdat veel scholen, kleuterscholen en sportclubs gesloten zijn, houden zij zodoende toch nog contact met anderen. Dit helpt om een positief leven te leiden.

Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met de nieuwe technologie. Wanneer ze deze goed kunnen gebruiken, kunnen ze deze kennis doorgeven aan hun kinderen. We merken, dat kinderen veel vrije tijd over hebben en vaker hun tijd doorbrengen op het internet. Het idee is om moeders in te laten zien wat goed is aan het internet, maar ook hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen de negatieve kanten van het internet. Ook worden de moeders geholpen in het beter verdelen van hun tijd. Hoe kunnen de communicatie en de relaties binnen de familie verbeterd worden en het geloof verdiept worden? Het zijn belangrijke aspecten, zelfs als het coronavirus er niet zou zijn.

Op dit moment doen 150 vrouwen mee aan deze online cursussen. Kerk in Nood helpt deze programma’s met een bijdrage van 3000 euro. Wilt u meer van dit soort projecten steunen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van Egypte online cursussen.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

21 oktober 2020
Kerken rollen letterlijk de rode loper uit bij de start van Actie Kerkbalans 2021
De jaarlijkse Actie Kerkbalans, de grootste fondsenwervende actie van Nederland, organiseert in 2021 door heel Nederland opvallende...
Lees verder
21 oktober 2020
Waarom Duitsers in de rij staan om de paus te ontmoeten 
Paus Franciscus en ‘de Duitsers’ lijken er dringend behoefte aan te hebben om de gemoederen te bedaren. Dat blijkt uit het aanzienlijke...
Lees verder
21 oktober 2020
Nijmeegse universiteit verliest predicaat ‘katholiek’
De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft het predicaat ‘katholiek’ ingetrokken van de Stichting Katholieke Universiteit (SKU),...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl