23 september 2020

Ontsnapte Maira vreest voor haar leven

Door John Pontifex

Volgens advocate Sumaira Shafique zijn de bedreigingen aan het adres van Maira door Mohammad Nakash en zijn medeplichtigen “geloofwaardig.” Shafique deed een beroep op de rechtbank van Lahore voor politiebescherming in afwachting van de afhandeling van de lopende rechtszaak over het nietig verklaren van haar bekering tot de Islam en van haar huwelijk met M. Nakash. Volgens de advocate dwong haar ontvoerder Maira hiertoe en dreigde hij om een video vrij te geven die haar naakt toont tijdens seksuele handelingen.

Ondanks haar geboorteakte waaruit blijkt dat Maira 13 jaar was ten tijde van haar vermeende huwelijk met Nakash, oordeelde het Hooggerechtshof van Lahore op 4 augustus dat de verbintenis geldig was, wat haar omarming van de Islam zou verklaren. Twee weken later echter ontsnapte Maira uit het huis van Nakash in de stad Madina in Punjab, de geboortestad van de katholieke tiener. Tegenover de politie verklaarde ze dat hij haar seksueel had misbruikt, had gechanteerd en haar had gedwongen zich te bekeren tot de Islam en om zijn vrouw te zijn.

De familie ging op de vlucht, totdat mevrouw Shafique, die de zaak overnam van advocaat Khalil Tahir Sandhu, hielp haar om veiligheid te vinden. “Het lijdt geen twijfel dat Maira’s leven in gevaar is omdat de mensen in dit moslimland haar terugkeer naar het christendom niet zullen accepteren. Maira en haar familie zitten ondergedoken. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Mensen in het Westen moeten de waarheid horen over wat er gebeurt met mensen als Maira, zodat er druk kan worden uitgeoefend om hun veiligheid te waarborgen.”

Ook de Pakistaanse mensenrechtenactivist Sajid Christopher vreest het ergste voor de veiligheid van het gezin: “De situatie voor vermeende afvalligen van de Islam in Pakistan kan niet ernstiger zijn. Vooral als je Christen bent, een meisje onder de 18 jaar en uit een arm gezin komt.”

Kerk in Nood zet zich in voor bewustwording van gevallen van geweld en onderdrukking en biedt juridische hulp aan gelovigen in Pakistan die worden bedreigd met gevangenisstraf en executie om redenen die verband houden met religieuze haat.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

23 oktober 2020
Kardinaal Eijk over aangekondigde regeling euthanasie bij kinderen: ‘Maak de cirkel niet rond’
De Minister voor Gezondheidszorg, Hugo de Jonge, heeft op 13 oktober 2020 aangekondigd dat hij een nieuwe regeling gaat ontwerpen...
Lees verder
23 oktober 2020
Vaticaan verlengt voorlopig akkoord met China
Paus Franciscus vertelde in september 2018 tegen verslaggevers dat de overeenkomst voorziet in “een dialoog over potentiële kandidaten....
Lees verder
23 oktober 2020
Kinderbijbels in Sierra Leone: "God spreekt tot Zijn kinderen"
Op sommige scholen is er nauwelijks een boek voor de kinderen om vast te houden. “Het is voor de kinderen een bijzondere ervaring...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl