23 september 2020

Ontsnapte Maira vreest voor haar leven

Door John Pontifex

Volgens advocate Sumaira Shafique zijn de bedreigingen aan het adres van Maira door Mohammad Nakash en zijn medeplichtigen “geloofwaardig.” Shafique deed een beroep op de rechtbank van Lahore voor politiebescherming in afwachting van de afhandeling van de lopende rechtszaak over het nietig verklaren van haar bekering tot de Islam en van haar huwelijk met M. Nakash. Volgens de advocate dwong haar ontvoerder Maira hiertoe en dreigde hij om een video vrij te geven die haar naakt toont tijdens seksuele handelingen.

Ondanks haar geboorteakte waaruit blijkt dat Maira 13 jaar was ten tijde van haar vermeende huwelijk met Nakash, oordeelde het Hooggerechtshof van Lahore op 4 augustus dat de verbintenis geldig was, wat haar omarming van de Islam zou verklaren. Twee weken later echter ontsnapte Maira uit het huis van Nakash in de stad Madina in Punjab, de geboortestad van de katholieke tiener. Tegenover de politie verklaarde ze dat hij haar seksueel had misbruikt, had gechanteerd en haar had gedwongen zich te bekeren tot de Islam en om zijn vrouw te zijn.

De familie ging op de vlucht, totdat mevrouw Shafique, die de zaak overnam van advocaat Khalil Tahir Sandhu, hielp haar om veiligheid te vinden. “Het lijdt geen twijfel dat Maira’s leven in gevaar is omdat de mensen in dit moslimland haar terugkeer naar het christendom niet zullen accepteren. Maira en haar familie zitten ondergedoken. We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Mensen in het Westen moeten de waarheid horen over wat er gebeurt met mensen als Maira, zodat er druk kan worden uitgeoefend om hun veiligheid te waarborgen.”

Ook de Pakistaanse mensenrechtenactivist Sajid Christopher vreest het ergste voor de veiligheid van het gezin: “De situatie voor vermeende afvalligen van de Islam in Pakistan kan niet ernstiger zijn. Vooral als je Christen bent, een meisje onder de 18 jaar en uit een arm gezin komt.”

Kerk in Nood zet zich in voor bewustwording van gevallen van geweld en onderdrukking en biedt juridische hulp aan gelovigen in Pakistan die worden bedreigd met gevangenisstraf en executie om redenen die verband houden met religieuze haat.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

15 januari 2021
Enorme geografische variatie in euthanasiegevallen
Uit onderzoek blijkt dat het percentage sterfgevallen door euthanasie per gemeente erg verschilt. De arts en het aanbod van een alternatief...
Lees verder
15 januari 2021
Week van Gebed voor Eenheid van start op zondag 17 januari, thema: #blijfinmijnliefde
#blijfinmijn­liefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tij­dens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen....
Lees verder
15 januari 2021
Bisschop Hendriks blij met opheldering over ‘Vrouwe’: ‘Dat was wel nodig’
‘Verschil van inzicht’ Hendriks wijst erop dat de richtlijnen voor erkenning van verschijningen “een belangrijke verantwoordelijkheid...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl