27 oktober 2020

Opnieuw Pakistaanse christelijke (13) ontvoerd

dinsdag, 27 oktober 2020

Nieuws

Arzoo Raja (13), een katholiek meisje uit Karachi in Pakistan, werd op 13 oktober ontvoerd en gedwongen haar geloof op te geven en te trouwen met haar ontvoerder. Kerk in Nood draagt bij aan de juridische kosten voor de rechtszaak van de familie van Raja tegen ontvoerder Ali Azhar (44), eveneens inwoner van Karachi.

Op zaterdag 24 oktober kwam een grote groep Christenen en maatschappelijke activisten onder leiding van twee parlementsleden bijeen buiten de Karachi Press Club. Daar stelden zij de plaag van ontvoeringen, bekeringen en gedwongen huwelijken van kinderen van religieuze minderheden, met name van Christenen, aan de kaak. De misdrijven zouden moeten worden behandeld in het kader van de Wet Beperking van het Kinderhuwelijk uit 2014. De uitvoering ervan wordt echter vaak belemmerd door de politie en de leden van de rechterlijke macht.

De advocaat van de ontvoerde tiener, Tabassum Yousaf, vertelde in een interview met Kerk in Nood dat zij op 26 oktober een petitie heeft ingediend bij het Sindh Hooggerechtshof in Karachi. De eerste hoorzitting om de zaak te onderzoeken staat gepland voor woensdag 28 oktober. Volgens lokale bronnen zijn verschillende familieleden van de ontvoerder momenteel in hechtenis.

“Kerk in Nood heeft in het verleden diverse keren de juridische kosten gefinancierd van de verdediging van Christenen en hun gezinnen ondersteund, die meestal erg arm zijn en geen inkomen hebben. Ook in de zaak van Arzoo Raja en haar familie zullen we de juridische bijstand steunen”, aldus Regina Lynch, hoofd van de afdeling projecten van Kerk in Nood International.

“We zijn erg bezorgd over de situatie in Pakistan. Religieuze minderheden worden vaak aan hun lot overgelaten bij gebrek aan financiële middelen en sociale steun. Er is vooruitgang op nationaal niveau, maar het is belangrijk dat de autoriteiten, die verantwoordelijk zijn voor de verdediging van de slachtoffers, d.w.z. de politie en de gerechtelijke autoriteiten, worden bevrijd van de sociale druk door extremistische groeperingen”, concludeert Lynch.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 december 2020
Giving Tuesday: voor een presentje aan mensen die het nodig hebben
Vandaag trapt Sant’Egidio haar voorbereiding op het kerstfeest af met de inzamelactie ‘Giving Tuesday’. Op deze ‘internationale...
Lees verder
1 december 2020
Vaticaan: 'Niets veranderd' aan eerder oordeel over Vrouwe van Alle Volkeren
De Congregatie voor de Geloofsleer laat aan KN weten dat de bepaling over de Vrouwe van Alle Volkeren uit 1974 nog steeds geldt. De...
Lees verder
1 december 2020
Franse regering krijgt tik op vingers om beperken aantal kerkgangers
Zijn parochie liet, met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, al meer mensen toe in de maar liefst negen Missen die in het weekend...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl