21 januari 2021

Paus bidt dat Biden meebouwt aan een betere wereld

Paus Franciscus heeft een felicitatieboodschap gestuurd aan Joe Biden, waarin hij bidt dat de kersverse president zal werken aan de eenheid van de Amerikaanse samenleving en aan het bevorderen van de menselijke waardigheid en vrede over de hele wereld.

“Moge het Amerikaanse volk onder uw leiding kracht blijven putten uit de verheven politieke, ethische en religieuze waarden die de natie sinds de oprichting hebben geïnspireerd”, zo schreef de paus in de boodschap op 20 januari toen Biden werd ingehuldigd als de 46e president van de Verenigde Staten.

Het is een traditie dat pausen dergelijke felicitaties naar een nieuwe Amerikaanse president sturen bij zijn inauguratie. Van oudsher stippen zij dan kwesties aan die voor de Kerk van belang zijn, in het bijzonder over de waardigheid van elk mensenleven.

Verzoening en vrede kweken

“In een tijd waarin de ernstige crises, waarmee onze menselijke familie wordt geconfronteerd, vraagt om vooruitziende en eensgezinde reacties, bid ik dat uw beslissingen zullen worden geleid door de zorg om samen een samenleving op te bouwen”, schreef paus Franciscus aan Biden. “Een samenleving die wordt gekenmerkt door authentieke gerechtigheid en vrijheid, samen met onwankelbaar respect voor de rechten en waardigheid van iedereen, vooral van de armen, de kwetsbaren en degenen die geen stem hebben.”

“Ik vraag ook God, de Bron van alle wijsheid en waarheid, om uw inspanningen te leiden om begrip, verzoening en vrede te kweken binnen de Verenigde Staten en tussen de naties van de wereld om zo het universele algemeen welzijn te bevorderen”, zei hij.

Paus Franciscus bidt ook dat Biden, zijn familie en “het geliefde Amerikaanse volk” “een overvloed aan zegeningen” zouden ontvangen.

De wens om samen te werken

Paus Franciscus had op 12 november al een telefoongesprek met Biden om hem te feliciteren met het winnen van de verkiezingen.

In een verslag van dit gesprek staat dat de president-elect de paus dankte voor de zegeningen en felicitaties en dat hij zijn waardering uitte voor “het leiderschap van Zijne Heiligheid bij het bevorderen van vrede, verzoening en de gemeenschappelijke banden van de mensheid over de hele wereld”.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Biden, zo staat er, “drukte zijn wens uit om, op basis van een gedeeld geloof in de waardigheid en gelijkheid van de hele mensheid, samen te werken op onderwerpen als de zorg voor gemarginaliseerden en armen, het aanpakken van de klimaatcrisis en het verwelkomen en integreren van immigranten en vluchtelingen in onze gemeenschappen.”

Eerdere ontmoetingen

De paus en Biden hebben elkaar al eerder bij verschillende gelegenheden ontmoet. Als vicepresident woonde Biden de inauguratie van paus Franciscus bij in 2013. Twee jaar later ontmoetten ze elkaar bij verschillende evenementen toen de paus de Verenigde Staten bezocht. Toen vond ook een privé-ontmoeting van het echtpaar Biden met de paus plaats. In 2016 sprak Biden op een Vaticaanse bijeenkomst over regeneratieve geneeskunde waar de twee elkaar ook spraken.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl