3 augustus 2021

Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’

Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem uit om niet aan het verzekeren van het volgende leven te denken, maar aan het geven van alles in zijn aardse leven, en zo de Heer na te volgen.”

Dat wil niet zeggen dat Jezus bezit veroordeelt, vervolgt Franciscus. “Het is een oproep tot verdere volwassenheid, om van het in acht nemen van voorschriften om beloningen te verwerven over te gaan naar onvoorwaardelijk liefhebben. Jezus vraagt hem om alles achter te laten dat zijn hart bezwaart en de liefde verhindert.”

Vrij en rijk

Het gaat Jezus niet zozeer om materiele armoede, maar om “vrij en rijk in relaties” te kunnen staan. In een leven vol spullen, merkt Franciscus op, is er minder ruimte voor God en andere mensen: “Dat wij te veel hebben en te veel willen verstikt het hart en maakt ons ongelukkig en niet in staat om lief te hebben.”

Geloof vernieuwen

De openingsmis van het festival werd zondag gevierd door kardinaal Robert Sarah. De oud-prefect van de Congregatie voor de Goddelijke Eredienst zei dat “wij naar Medjugorje zijn gekomen om ons geloof te vernieuwen in Jezus Christus, onze verlosser, dat wil zeggen, om een authentieke en vitale relatie te vestigen met Hem, onze Heer en onze God, zodat we in gebed de cruciale vraag kunnen beantwoorden: hoe vinden we Jezus en hoe moeten we ons gedragen in zijn doordringende en soevereine aanwezigheid?”.

Officieel toegestaan

Het Internationale Jongerenfestival vind al ruim drie decennia plaats in Medjugorje, sinds daar voor het eerst melding werd gemaakt van Mariaverschijningen. Over de authenticiteit daarvan heeft Rome nog geen definitieve uitspraak gedaan.

Wel werden in 2019 georganiseerde bedevaarten vanuit parochies en bisdommen officieel toegestaan. In dat jaar kreeg ook het jongerenfestival officiële kerkelijke goedkeuring.

Bronnen: Catholic News Service en Catholic News Agency

Ga naar originele artikel

Lees verder:

16 september 2021
Paus verheldert onduidelijkheid rondom homopartnerschappen
Paus Franciscus nam tijdens de vlucht van Slowakije terug naar Vaticaanstad de tijd voor vragen van journalisten over twee hete hangijzers:...
Lees verder
16 september 2021
Amerikaan is nieuwe patriarch van Kerk van het Oosten
Maandag is Mar Awa III Royel in Erbil in Iraaks Koerdistan geïnstalleerd als nieuwe patriarch van de Kerk van het Oosten. In Zeist...
Lees verder
16 september 2021
Een verrassend ‘nein’: paus aanvaardt ontslag aartsbisschop Hamburg niet
Paus Franciscus heeft het ontslag van aartsbisschop Stefan Heβe van Hamburg niet aanvaard. Volgens Rome heeft 55-jarige bisschop in...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl