12 oktober 2020

Paus tot kinderen: bid mee op 18 oktober

Volgens de laatste telling van Kerk in Nood nemen kinderen uit ongeveer 80 landen en van alle continenten deel aan de gebedsactie, van Ghana tot Syrië en Papoea-Nieuw-Guinea. “Ons materiaal voor de gebedscampagne is beschikbaar in 23 talen, waaronder bijvoorbeeld het Arabisch en verschillende Afrikaanse talen. Moge dit gezamenlijke wereldwijde initiatief voor rozenkransgebed ons allen met nieuwe moed en vertrouwen vervullen in Gods liefdevolle bescherming, die Hij ons door zijn Heilige Moeder wil schenken”, aldus pr. Barta, kerkelijk assistent van Kerk in Nood internationaal.

Op de website van de gebedsactie kunnen de deelnemende kinderen zich aanmelden en wordt per land hun aantal weergegeven. Op maandagochtend 12 oktober staat de teller in Nederland nog op 300 kinderen. Directeur Peter Broeders van Kerk in Nood hoopt dat door de oproep van paus Franciscus hun aantal verder zal toenemen. “Dit jaar valt 18 oktober op een zondag, een uitgelezen kans om rondom de Heilige Mis met de kinderen de rozenkrans te bidden voor vrede en eenheid, zoals de paus gevraagd heeft.”

Kerk in Nood stelt ieder jaar materialen beschikbaar voor de kinderen die volwassenen digitaal ontvangen bij aanmelding. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor de wonderdadige medaille en de verschijning van Maria in Rue du Bac, Parijs. “Ook toen was er sprake van een ziekte-uitbraak, een cholera-epidemie, en werden we geconfronteerd met onze eigen kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Eenheid en vrede zijn ook juist nu van belang. Niet voor niets riep de paus, samen met de Verenigde Naties, eerder dit jaar op tot een staakt-het-vuren in landen waar het coronavirus om zich heen greep. Kortom: een prachtig gekozen thema voor de actie van dit jaar.”

Het idee voor de campagne ontstond in 2005 in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Terwijl een aantal kinderen de rozenkrans in een graftombe aan het bidden waren, voelden de aanwezigen de aanwezigheid van de maagd Maria sterk. Ze dachten meteen aan de belofte van de heilige Padre Pio: “wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” En dat is precies waar het om gaat: geloof hebben in de kracht van de gebeden van kinderen. Jezus leert ons immers: “behalve als gij wordt zoals kleine kinderen, zult gij niet binnengaan in het Koninkrijk van de hemel.”

Meedoen met de actie? Meld je aan via https://acninternational.org/millionkidspraying/nl/ en ontvang deze week nog gratis de kleurplaten, verhalen, posters en een boekje met het rozenkransgebed per e-mail.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

15 januari 2021
Enorme geografische variatie in euthanasiegevallen
Uit onderzoek blijkt dat het percentage sterfgevallen door euthanasie per gemeente erg verschilt. De arts en het aanbod van een alternatief...
Lees verder
15 januari 2021
Week van Gebed voor Eenheid van start op zondag 17 januari, thema: #blijfinmijnliefde
#blijfinmijn­liefde. Dat is de oproep die in 2021 centraal staat tij­dens de Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen....
Lees verder
15 januari 2021
Bisschop Hendriks blij met opheldering over ‘Vrouwe’: ‘Dat was wel nodig’
‘Verschil van inzicht’ Hendriks wijst erop dat de richtlijnen voor erkenning van verschijningen “een belangrijke verantwoordelijkheid...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl