22 oktober 2020

Projectpartner vermoord in Venezuela | Kerk in Nood

donderdag, 22 oktober 2020

Nieuws

Kerk in Nood (ACN) heeft met grote droefheid en schok het pijnlijke nieuws ontvangen van de moord op de Venezolaanse priester José Manuel de Jesús Ferreira, parochiepriester van het Eucharistisch Heiligdom van San Juan Bautista in het bisdom San Carlos de Cojedes en projectpartner van Kerk in Nood.

Verenigd in gebed voor de eeuwige rust van de 39-jarige priester, betuigt Kerk in Nood haar diepste medeleven aan de bisschop van het bisdom, Mons. Polito Rodriguez, de ouders van pater José Manuel, broers en zussen en alle parochianen voor dit grote verlies.

Tijdens de laatste twee reizen naar Venezuela bracht Kerk in Nood een bezoek aan pater José Manuel, omdat de organisatie het heiligdom ondersteunt bij het vervangen van het dak. De jonge priester maakt indruk op de delegatie en liet een onuitwisbare indruk na als een priester die zijn volk dient, toegewijd missionaris is en met een grote liefde voor de Eucharistie.

Volgens de informatie van het bisdom San Carlos vond de moord plaats na de Eucharistieviering van dinsdagavond – die als gevolg van de beperkingen door corona met een zeer kleine groep mensen werd gevierd. Toen ze afscheid namen, hield de aanvaller een van de parochianen tegen. Toen de priester naar voren stapte om die persoon te helpen, werd hij in de borst geschoten met een kogel die zijn hart doorboorde.

Ook aan het eind van zijn leven zien we in hem een voorbeeld van liefde voor de Eucharistie en toewijding aan anderen. Het stemt ons echter zeer droevig dat deze 39-jarige priester het slachtoffer is geworden van het geweld dat het land al jaren teistert, op een moment dat Venezuela zijn priesters meer dan ooit nodig heeft.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

4 december 2020
Vergeten Willebrands ‘misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de twintigste eeuw’
In eigen land lijkt hij wat vergeten, maar kardinaal Jo Willebrands “was misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de...
Lees verder
4 december 2020
Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: gratis boek, kerstkaart en meer
De website Vierkerstmis.nl is aangevuld met onder meer enkele nieuwe downloads. Zo kunnen bezoekers nu een gratis ontwerp downloaden...
Lees verder
4 december 2020
Stille nacht in Bethlehem: 7.000 mensen zonder werk in toerismesector
Het grote podium naast de boom hoefde dit jaar niet te worden opgebouwd: er zijn tijdens de feestdagen geen muzikale optredens van...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl