29 oktober 2020

Roermond: wijding zes diakens in besloten viering

Bisschop Harrie Smeets wijdt zaterdag zes nieuwe diakens voor het bisdom Roermond. Vanwege de coronamaatregelen vindt de wijding plaats in een besloten viering, waarbij maar een beperkt aantal gasten aanwezig zal zijn.

De viering wordt wel live via de website van het zuidelijke bisdom gestreamd. De zes worden gewijd tot transeunt diaken, een belangrijke stap op weg naar het priesterschap. Het is de bedoeling dat de zes kandidaten volgend jaar de priesterwijding ontvangen.

Groter aantal diakens

Het is voor het eerst in jaren dat er weer een groter aantal diakens voor het bisdom Roermond wordt gewijd. Alle zes de kandidaten hebben afgelopen jaren de priesteropleiding gevolgd aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade.

Het gaat om: Danny Horsch (37) uit Landgraaf, John Ashirvadam (31) en Shaiju Selestin (30) uit het aartsbisdom Trivandrum, India, Arockia Austin Joseph (30) uit het bisdom Kottar in India, en Nicholas Pethuru (32) en Ranil Weerawarna (31) uit het bisdom Batticaloa in Sri Lanka. 

India

De wijdelingen uit India zijn niet de eersten in het Roermondse; verschillende landgenoten gingen hen al voor. Zo werd Taison Titus in juni tot priester gewijd voor het bisdom Roermond.

Eerder reisde bisschop Harrie Smeets nog af naar India, waar hij in januari Robin Thomas tot priester wijdde voor zijn bisdom. Kort daarvoor was ook een andere Indiase student van Rolduc al in zijn vaderland tot priester gewijd voor het bisdom Roermond.

Smeets wijdde in juni ook de Poolse Paweł Żelazny tot priester.

De wijdingsplechtigheid begint op zaterdag 31 oktober om 10.30 uur en is live te volgen via www.bisdom-roermond.nl

Ga naar originele artikel

Lees verder:

4 december 2020
Vergeten Willebrands ‘misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de twintigste eeuw’
In eigen land lijkt hij wat vergeten, maar kardinaal Jo Willebrands “was misschien wel de belangrijkste Nederlandse prelaat van de...
Lees verder
4 december 2020
Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: gratis boek, kerstkaart en meer
De website Vierkerstmis.nl is aangevuld met onder meer enkele nieuwe downloads. Zo kunnen bezoekers nu een gratis ontwerp downloaden...
Lees verder
4 december 2020
Stille nacht in Bethlehem: 7.000 mensen zonder werk in toerismesector
Het grote podium naast de boom hoefde dit jaar niet te worden opgebouwd: er zijn tijdens de feestdagen geen muzikale optredens van...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl