10 november 2020

Stille jongerendag Thorn: ‘Zo’n dag is tussen God en mij’

Aanwezigheid bij God voelen lukt goed in stilte, menen ze bij Foyer de Charité in Thorn. Daarom organiseert de Foyer op 29 november een stille dag voor jongeren.

Volgens Yvonne Willemse van de Foyer in het Limburgse Thorn is het doel van de stille dag voor jongeren om hun de kans te geven persoonlijk contact te maken met God. “Het geloof is meer dan naar de kerk gaan”, zegt ze. “God is geen vaste formule, maar iemand bij wie je jezelf mag zijn.”

Foyer de Charité

“In de stilte voel je je aanwezig bij God”, vervolgt ze. “De gemeenschap van de foyer kan je daarbij helpen.” Foyer de Charité Marthe Robin, zoals de Foyer voluit heet, is een lekengemeenschap die leeft volgens het principe van de Foyers de Charité, waarbij een aantal leken samenleven onder leiding van een priester, die Foyervader genoemd wordt.

De Foyervader van de gemeenschap in Thorn is Andre Pierik; hij zal ook de stille jongerendag leiden. Op de dag staat stille tijd om na te denken centraal. Daarnaast is er een eucharistieviering, aanbidding en een maaltijd.

Stappen naar God

De Foyer organiseert stille dagen en retraites voor allerlei soorten mensen, maar de stiltedag op 29 november is speciaal voor jongeren. “Dat hebben we gedaan omdat het prikkelend werkt om samen met andere jongeren te zijn in zo’n setting”, legt Willemse uit. “Dat stimuleert meer om stappen naar God te zetten.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Willemse weet dat de formule beproefd is: “Bij eerdere stiltedagen hebben we daar al mooie ervaringen mee gehad. Jongeren zeggen tegen ons: ‘Jullie moeten dit volhouden, want zo’n stiltedag is iets tussen God en mij’. Dus of er nu drie of twaalf jongeren op af komen, we willen dit voor hen doen.”

Kijk hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

3 augustus 2021
Paus tot jongeren Medjugorje: ‘Gods wil beleven maakt ons gelukkig’
Na die laatste opmerking gaat de jongeman verdrietig weg. “Jezus verandert van perspectief”, schrijft de paus. “Hij nodigt hem...
Lees verder
3 augustus 2021
Libanon, een jaar na de grote explosie
Aan de vooravond van de herdenkingen van de eerste verjaardag van de ontploffing in de haven van Beiroet, die op 4 augustus 2020 om...
Lees verder
3 augustus 2021
Kardinaal Nicaragua: ‘Wij zijn klaar voor vergeldingsacties van de regering’
Kardinaal Leopoldo Brenes zegt dat de katholieke Kerk in Nicaragua klaar is om de vervolging door de regering van zijn land het hoofd...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl