30 september 2020

Strijd voor gerechtigheid Maira neemt nieuwe wending

Het hof in Rawalpindi zou bijeenkomen om te oordelen over de geldigheid van het huwelijk van de verdachte, Mohamad Nakash Tariq, met Maira Shahbaz. Het katholiek meisje uit Madina verklaarde na het ontvluchten van zijn huis meteen dat het huwelijk tegen haar wil had plaatsgevonden. Het hof had daarop verzocht om nieuw bewijsmateriaal, waaronder medische rapporten, politierapporten en de geboorte- en huwelijksakte.

Eerder had het hof het huwelijk van de vroegere misdienaar met Nakash nog geldig verklaard omdat zij de Islam had omarmd. Nauwelijks twee weken later, op 18 augustus, ging Maira naar de politie en zei dat ze was ontsnapt aan het huis van M. Nakash in Faisalabad. In haar verklaring beschuldigde ze hem ervan haar onder bedreiging met een pistool te hebben ontvoerd. Daarna werd ze gedrogeerd en gedwongen met hem te trouwen en zich tot de Islam te bekeren.

Voor de rechtbank zou Nakash zich ook moeten verantwoorden over de aanklacht van Maira dat hij haar verkrachtte, haar tot prostitutie had gedwongen en haar chanteerde met de bedreiging een video vrij te geven waarin ze door een bende is verkracht.  Na haar vlucht heeft Nakash bovendien gedreigd zowel Maira als haar familie te vermoorden. Het Hof verzocht Maira vorige week nog om medische tests te ondergaan om te controleren op seksueel misbruik. Er zijn zorgen dat dit bewijs zwak kan zijn, omdat de incidenten in kwestie ten minste zes weken geleden plaatsvonden.

In een interview met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood, die de familie van Maira heeft bijgestaan na de ontvoering, zei Maira’s advocaat, Sumera Shafique: “Maira’s familie is bezorgd dat Mr. Nakash haar opnieuw wil ontvoeren en zowel haar als haar familie wil vermoorden. Door hem te verlaten en terug te keren naar haar familie, zal Maira in de ogen van de heer Nakash en maffia groepen altijd worden beschouwd als een afvallige van de Islam. Ze zullen blijven eisen dat ze worden gedood.”

Volgens Sumera blijven het meisje en haar familie doodsbedreigingen ontvangen. Ondanks dat ze ondergedoken en 24 uur per dag politiebescherming hebben, zoals bevolen door het hof, kan hun veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Ze zei dat in de afgelopen dagen buren hebben gemeld dat ze benaderd zijn door verdachte mensen die vragen naar de verblijfplaats van de familie. “De familie is erg bang.” Waarom Nakash niet voor de rechtbank is verschenen en wat de gevolgen daarvan zijn voor de rechtszaak is niet bekend.

 

Ga naar originele artikel

Lees verder:

19 januari 2021
Het Heilig Jaar van Santiago de Compostella duurt een jaar langer
Het jubileumjaar van Santiago de Compostella in Spanje is vanwege de coronamaatregelen een jaar verlengd. Het duurt nu van 2021 tot...
Lees verder
19 januari 2021
Congolese bisschop: Doorbreek de ‘keten van bloedbaden'
Een Congolese bisschop heeft aangedrongen op internationale actie om de moordpartijen in zijn bisdom te stoppen. Hij beschuldigt de...
Lees verder
19 januari 2021
Paus bidt voor slachtoffers aardbeving Sulawesi
Paus Franciscus stuurde vrijdag een telegram met zijn condoleances aan Indonesië, nadat een sterke aardbeving het eiland Sulawesi...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl