9 oktober 2020

The Passion gaat door. Hoe groot wordt de katholieke inbreng?

Onder de vlag van KRO-NCRV gaat The Passion aankomend jaar toch door, nadat de Evangelische Omroep zich eerder uit de organisatie terugtrok. De Protestantse Kerk in Nederland heeft bekend gemaakt een grote bijdrage te zullen leveren aan het muzikale paasevenement. Vanuit katholieke hoek is het vooralsnog relatief stil.

Reinder van Dijk, eindredacteur van The Passion, vertelt KN desgevraagd dat hij een katholieke insteek belangrijk vindt. Het Kansfonds, een katholiek fonds, draagt bij, maar als het aan hem ligt, blijft het daar niet bij.

‘Mogelijk partnership met r.-k. Kerk’

Van Dijk zegt “druk in gesprek” te zijn “over een mogelijk partnerschip met de katholieke Kerk. Ik vind het belangrijk om verschillende Kerken bij het verhaal te betrekken”. Met wie hij in gesprek is, wil Van Dijk echter nog niet kwijt.

Een partnership betekent volgens hem niet enkel een financiële bijdrage. “Wij willen dat het Paasverhaal écht door het hele land gaat landen.”

‘Door heel Nederland’

In het verleden werkte het bisdom mee waarin The Passion gehouden werd. “Dit keer wil ik het breder trekken. Ik hoop dat door heel Nederland het verhaal beleefd wordt.” Wat Van Dijk betreft, doen kerken uit alle Nederlandse bisdommen mee.

‘Doorvertaling’ paasverhaal

The Passion vertelt het verhaal over Jezus’ lijden, sterven en verrijzenis aan de hand van hedendaagse muziek. “Wij willen hiermee aansluiten op maatschappelijke onderwerpen. Het is aan de verschillende Kerken om voor de doorvertaling te zorgen.”

Anders dan de afgelopen tien jaar

De afgelopen tien jaar werd het evenement op Witte Donderdag rechtstreeks uitgezonden op NPO1. Deze editie zal anders verlopen.

Voorlichter van KRO-NCRV Matthijs de Bruijn vertelt: “Het evenement wordt fors verlengd: het start op Aswoensdag en zal op Paaszondag eindigen met een extra tv-uitzending. Hiermee eindigt het dus niet met de kruisiging van Jezus, maar zal ook aandacht besteed worden aan zijn opstanding.”

‘PKN wil andere Kerken erbij betrekken’

Onder regie van de PKN zullen vanaf Aswoensdag replica’s van het kruis door het land gaan. “In lokale kerken kan het verhaal van The Passion beleefd worden. De PKN wil hier heel graag andere Kerken bij betrekken.”

 

Ga naar originele artikel

Lees verder:

20 oktober 2020
VS: bisdom haalt voorlopig bakzeil in strijd rond coronamaatregelen
Het Amerikaanse bisdom Brooklyn heeft voorlopig ongelijk gekregen in zijn zaak tegen de staat New York. Het spande die aan omdat nieuwe...
Lees verder
20 oktober 2020
Twee nieuwe leden in adviescollege bisdom Roermond
De priesters Peter van der Horst en Harry Quaedvlieg zijn door bisschop Harrie Smeets benoemd tot kanunnik van het Kathedraal Kapittel...
Lees verder
20 oktober 2020
Met dertig in de Mis: ‘Parochianen zijn not amused, maar het is niet anders’
Opnieuw moesten katholieke parochies eraan geloven: gelet op de toename van het aantal coronabesmettingen vroegen de Nederlandse bisschoppen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl