13 januari 2021

Verlenging lockdown heeft geen consequenties voor kerkbezoek

De gisteravond aangekondigde verlenging van de lockdown tot 9 februari zal geen effect hebben op de huidige coronamaatregelen die al in de katholieke kerken gelden. Het protocol en de eerdere aanvullingen hierop blijven onveranderd, zo is vandaag bekend gemaakt.

De Nederlandse bisschoppen laten op hun officiële site weten dat ze eventueel met nieuwe richtlijnen zullen komen op het moment dat het kabinet aangescherpte maatregelen zal invoeren, zoals het instellen van een avondklok. Vooralsnog voldoet het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ met de aanvullingen van 9 oktober 2020 aan alle adviezen.

Parochieleven gaat door

Ondanks alle strenge maatregelen spannen veel mensen zich in om het parochieleven door te laten gaan, zeggen de bisschoppen. Zij zijn dankbaar voor de inzet van alle pastorale teams en vrijwilligers die ervoor zorgen dat, zij het met allerlei beperkingen, de vieringen door kunnen gaan. Waardering is er ook voor het “digitale contact en het digitale omzien naar elkaar”. Via diaconie worden mensen waar nodig praktisch en financieel ondersteund.

De bisschoppen eindigen met een oproep om ook de Kerk financieel te ondersteunen. Zij vragen gelovigen om, juist nu op 16 januari de Actie Kerkbalans begint, de parochie “niet alleen in gebed, maar ook financieel te ondersteunen in dit belangrijke werk.”

 

Ga naar originele artikel

Lees verder:

22 januari 2021
Uitkomsten onderzoek Actie Kerkbalans 2021: kerkgangers missen in coronatijd vooral samen zingen
Actie Kerkbalans presenteert op vrijdag 22 januari de uitkomsten van een onderzoek naar (onder meer) de kerk in coronatijd. Uit dit...
Lees verder
22 januari 2021
Het einde van de spierballenpolitiek?
...
Lees verder
22 januari 2021
R.-K Kerk verstrekt via bisdommen ‘werkgeversverklaring’ voor gebruik tijdens avondklok
Nu het kabinet besloten heeft om een avondklok in te voeren vanaf zaterdag 23 januari tussen 21.00 en 04.30 uur, gaat de R.-K....
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl