16 september 2020

Verpleegster klaagt gruwelen aan in detentiecentrum migranten VS

Migranten die erover klaagden werden in eenzame opsluiting geplaatst. Toen de verpleegster er over klaagde bij leidinggevenden, werd zij naar eigen zeggen berispt en gedegradeerd.

Baarmoeders verwijderd

Het gruwelijkste detail van de aanklacht betreft echter een alarmerend hoog aantal hysterectomieën – operaties waarbij de baarmoeder geheel of gedeeltelijk wordt verwijderd. Volgens Wooten was dit zo ongeveer een standaardprocedure bij de Spaanstalige vrouwen, die vaak niet leken te begrijpen wat hen precies overkwam. De Engelstalige staf gebruikte Google Translate om met hen te communiceren.

Eén arts in de faciliteit zou dusdanig bedreven zijn in deze ingreep, dat hij bekend stond als “the uterus collector” – de baarmoederverzamelaar. In een interview zei Wooten dat zij het gevoel had “in een experimenteel concentratiekamp” te zijn beland.

Geen commentaar

De alleenstaande moeder besloot als klokkenluider naar buiten te treden, want “deze vrouwen hebben levens, ze hebben gezinnen”, aldus Wooten.

De immigratiedienst wil lopende het onderzoek geen commentaar geven over de kwestie. Belangengroepen die opkomen voor migranten – waaronder ook diverse katholieke organisaties – reageerden verontwaardigd en eisen een grondig onderzoek.

‘Antithese van pro-life houding’

De vermeende “gedwongen sterilisatie van immigranten en vluchtelingen door ICE-agenten is een kwaadaardige schending van mijn katholieke geloof, de wetten van ons land en de internationale mensenrechten”, aldus zuster Simone Campbell, uitvoerend directeur van de katholieke lobbygroep Network.

Ga naar originele artikel

Lees verder:

21 oktober 2020
Waarom Duitsers in de rij staan om de paus te ontmoeten 
Paus Franciscus en ‘de Duitsers’ lijken er dringend behoefte aan te hebben om de gemoederen te bedaren. Dat blijkt uit het aanzienlijke...
Lees verder
21 oktober 2020
Nijmeegse universiteit verliest predicaat ‘katholiek’
De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft het predicaat ‘katholiek’ ingetrokken van de Stichting Katholieke Universiteit (SKU),...
Lees verder
20 oktober 2020
Stichting Katholieke Universiteit verliest predicaat ‘katholiek’
De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft besloten om het predicaat ‘katholiek’ van de Stichting Katholieke Universiteit...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl