27 januari 2021

Vicaris Vincent Goulmy benoemd tot directeur Missio Nederland

Bron: rkkerk.nl

Vicaris Vincent Goulmy is benoemd tot Nationaal directeur van Missio/Pauselijke Missiewerken in Nederland. Goulmy volgt in deze functie pater Eduard Kimman s.j. op, wiens maximale zittingstermijn verstreken is.

Vincent Goulmy (1962) werd in 1986 tot priester gewijd. Sinds 2016 is hij vicaris voor missiezaken in het bisdom Roermond. Daarnaast werkt hij al vele jaren als pastoor in Brunssum. Deze taken blijft hij uitoefenen naast zijn nieuwe taak als directeur van Missio.

Missio/Pauselijk Missiewerken is onderdeel van de internationale Pauselijke Missiewerken van de Rooms-Katholieke Kerk. Missio ressorteert rechtstreeks onder de Pauselijke Congregatie voor de Evangelisatie van de Volkeren in Rome. De Pauselijke Missiewerken zijn actief in ongeveer 130 landen.

Missio Nederland is gevestigd in Den Haag en zet zich in voor het bevorderen van een missionair bewustzijn onder de katholieke gelovigen in Nederland en het financieel ondersteunen van parochies en bisdommen in de derde wereld. Missio organiseert elk jaar in oktober de Wereldmissiedag en Wereldmissiedag voor de kinderen.

De benoeming van Goulmy geldt voor een periode van vijf jaar en kan eenmaal met een periode van vijf jaar worden verlengd.

Kijk voor meer informatie ook op: www.missio.nl
Tags:

Ga naar originele artikel

Lees verder:

1 maart 2021
Benedictus XVI weerspreekt complottheorieën over zijn aftreden
“Het was een moeilijke beslissing. Maar ik nam het in volle bewustzijn, en ik denk dat ik het juiste heb gedaan”, vertelde de 93-jarige...
Lees verder
1 maart 2021
Ierse zusters dansen erop los om mensen op te vrolijken
Een groep redemptoristinnen in Dublin is viraal gegaan met een video waarin ze de Jerusalema-challenge aangaan. Doel van de dansuitdaging...
Lees verder
1 maart 2021
Conferentie ‘De Missionaire parochie’ gaat door op 24-25 maart 2022
De door corona uitgestelde conferentie ‘De Missionaire parochie – Als God renoveert’ zal over een jaar plaatsvinden op...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright: Webheld.nl